Stad stuurt startups naar internationale congressen

TechCrunch editie San Francisco 2016

Internationale ambities als startup? Klop dan eens bij Stad Antwerpen aan. Die geeft een toelage om deel te nemen aan het internationale programma van Startups.be. Dé kans om in contact te komen met gelijkgezinden, investeerders en klanten. Dat beamen Chestnote en FLAVR, die - met de toelage op zak - naar de internationale congressen TechCrunch en SxSW trokken.

Betaalbaar toegangsticket

Tom Le Clef, Chestnote: “Met Chestnote ontgrendel je digitale content op de plek en op het moment dat je zelf wilt. Zo stuur je bijvoorbeeld nu al een bericht naar je zestigjarige zelf. Onze app mag zich gerust naast Snapchat, Twitter en Instagram plaatsen. Een belangrijk technologisch congres, zoals TechCrunch San Francisco, stond dus sowieso op ons lijstje om er feedback te vragen aan grote namen uit de digitale wereld. Maar het inschrijvingsgeld is hoog. Gelukkig was er de toelage van stad Antwerpen.”

Internationale partners

“Op TechCrunch liepen we investeerders tegen het lijf en wisselden we kennis uit met digital experts. Die waren trouwens onder de indruk van ons concept en de uitvoering en het design ervan. Dat bevestigde ons gevoel dat we gerust groter mogen denken en met internationale partners aan tafel moeten kruipen om globaal door te breken. Daar kan ons TechCrunch-netwerk zeker bij helpen."

Volop netwerken

Ook FLAVR, een online platform dat hongerige buurtbewoners en enthousiaste hobbykoks bij elkaar brengt, stak dankzij de toelage van stad Antwerpen de grens over. Alexander Van Laer: “Pas achteraf beseften we hoe waardevol ons bezoek aan het congres SxSW in Texas was. We stelden ons product voor, konden voluit netwerken en zagen hoe andere ondernemers hun zaak aanpakken.”

Op de radar van investeerders

“De kers op de taart? We wonnen de eerste prijs op de pitchwedstrijd. Hét bewijs dat er toekomst zit in onze startup. Dat gaf ons een boost en plaatste ons op de radar van investeerders en partners. Achteraf gezien zou ik zeker opnieuw naar SxSW gaan. Het was een ongelooflijk waardevolle ervaring, maar zonder de steun van de stad zouden we het waarschijnlijk niet overwogen hebben. Dat duwtje in de rug waarderen we enorm!”

Lees meer over startups in Antwerpen

Deel deze pagina: