Stad werkt aan haar toeristische producten rond diamant

De stad wil haar unieke positie rond het thema diamant meer in de kijker zetten. De stad gaat inzetten op de publiekswerking rond diamant om het imago van de sector te verbeteren en het toeristisch potentieel te verhogen.

Diamond App & Diamond Map

Antwerpen is al meer dan vijf eeuwen lang het belangrijkste handelscentrum voor diamant. Meer dan 87% van alle ruwe stenen en 50% van alle geslepen diamanten passeren in Antwerpen. Opmerkelijk: elke diamant ter wereld is minstens eenmaal in Antwerpen geweest. Een diamant kopen in Antwerpen heeft dan ook een grote symbolische waarde. Om het unieke Antwerpse verhaal beter te ontsluiten naar de bezoekers en bewoners van Antwerpen, ontwikkelt de stad nu de Diamond App en Diamond Map. 
 
De Diamond App wordt in vier talen gelanceerd in juni. Hij zal gratis te downloaden zijn in de iTunes store en de Google Play store. De bedoeling van de app is om de bezoeker een zicht te geven op meer dan 5 eeuwen diamant in Antwerpen. Er zitten 8 gevarieerde rubrieken in. 
De Diamond Map geeft een overzicht van historische en hedendaagse diamant gerelateerde locaties, bijzondere weetjes over diamant, tips voor de aankoop van diamantjuwelen en biedt een overzicht van de juweliers met het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant. Ook dit plan wordt in 4 talen én gratis ter beschikking gesteld. Het zal verkrijgbaar zijn aan de balies van Visit Antwerpen en dit vanaf 15 mei.

Antwerp’s Most Brilliant showcase

Antwerp’s Most Brilliant, het kwaliteitslabel voor juweliers van de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre, krijgt de komende maanden een plek in het Diamantpaviljoen aan het MAS. De 10 juweliers die sinds januari 2014 het label ontvingen, stellen elk één juweel of een juwelenset tentoon dat hun eigen smaak, stijl en aanpak representeert. Het kwaliteitslabel bundelt juweliers die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Wie het label haalt, mag twee jaar lang de titel dragen. Daarna worden de normen opnieuw getoetst door een onafhankelijk controlebureau. Dankzij het label koopt de consument z’n juweel met een gerust gevoel. Overal in Antwerpen worden edelstenen en edelmetalen door vakkundige, creatieve en innoverende juweelontwerpers bewerkt tot unieke stukken.  Juweliers die 100% betrouwbaar zijn, de hoogste kwaliteit aan een fantastische service koppelen, maken de reputatie van de stad als wereldcentrum voor diamant waar. Daarom belonen we de beste onder hen graag met een kwaliteitslabel. 
 
Meer informatie over het kwaliteitslabel en de juweliers vindt u op www.antwerpsmostbrilliant.be.
 
 

Sectoren: 
Deel deze pagina: