Stap mee in een innovatietraject en maak je diamantbedrijf toekomstbestendig

Diamantwijk in Antwerpen

Al eeuwenlang is Antwerpen een wereldcentrum van de diamant. Om ook in de toekomst dé thuisstad voor diamant te blijven, wil stad Antwerpen de sector helpen om te innoveren. Neem je bedrijf onder de loep samen met experten en bedenk samen vernieuwende projecten met impact op de hele sector.

Meer dan 1.600 geregistreerde diamantbedrijven in een gebied van 1 km² rond het Centraal Station, vier diamantbeurzen, 26.000 indirecte en 6.000 directe jobs… Diamant is een cruciale stuwmotor in de Antwerpse economie. Maar in deze tijden van versnelde digitalisering mag de sector niet op haar lauweren rusten. Diamantbedrijven en juweliers zetten het best nu de nodige stappen om future-proof te worden.

Nieuwe inzichten en onverwachte opportuniteiten

Groeikansen zijn er genoeg: digitale technologieën als artificiële intelligentie, blockchain en internet of things bieden heel wat mogelijkheden om de sector te vernieuwen op gebied van bijvoorbeeld traceerbaarheid, online platformen en screening. Uiteraard is het niet makkelijk om als bedrijfsleider deze ontwikkelingen te volgen, laat staan om de juiste beslissingen te nemen. Waarom zou je geen ervaren expert inschakelen om samen met jou op een kritische manier naar je bedrijf te kijken? Een samenwerking met een professional leidt vast en zeker tot nieuwe inzichten en onverwachte opportuniteiten.

Innovatietraject met Verhaert | Masters in Innovation

Er is goed nieuws, want stad Antwerpen wil je helpen met je innovatieplannen. Je krijgt de kans om samen te werken met de expertengroep ‘Verhaert |Masters in Innovation’. Ze hebben expertise in service design, digitale businessmodellen AI, automatisatie, open innovatie en meer… Bovendien zijn ze gespecialiseerd in methodiek en procesbegeleiding. Het einddoel is om in jouw bedrijf innovatie te realiseren die ook op andere bedrijven impact heeft en waarvan ze kunnen leren. Tegelijk brengt ‘Verhaert |Masters in Innovation’ de innovatienoden van de sector in kaart, als basis voor een toekomstbestendig ecosysteem voor diamant in Antwerpen.

Dit innovatietraject met 'Verhaert | Masters in Innovation' wordt volledig gefinancierd door stad Antwerpen. Ben je kandidaat? Vul dan de vragenlijst in op ondernemeninantwerpen.be/diamanteninnovatie.

 

Wees er snel bij

Wees er snel bij, want elk jaar komen er maximum vijf bedrijven in aanmerking voor deelname van een innovatietraject met impact op de hele sector.

Heb je een specifieke nood in je bedrijf of kamp je met een andere uitdaging? Dan kan je op dezelfde website lezen hoe je daarbij ondersteuning kan krijgen en hoe je een innovatievoucher aanvraagt om dit samen met een creatief expert aan te pakken.

Thema's: 
Deel deze pagina: