Start-up in de kijker: Tablebooker

Vanavond is het de finale van het populaire VTM programma 'Mijn pop-up restaurant'. De pop-ups in het programma gebruiken voor hun reservaties de app 'Tablebooker', een Antwerps startup verhaal.

Hoe boekt u een restauranttafeltje vandaag? Belt u? Vult u een formulier in op de website van het restaurant? Dan is de kans steeds groter dat uw reservering geregistreerd wordt in Tablebooker/Tablemanager. Die toepassing geeft klanten de kans in real time een vrij tafeltje op restaurant te boeken. En restaurants hebben er een krachtige tool aan om die reserveringen zonder veel tijd en moeite te beheren.

Eerst onze klant, dan pas de zijne

Wie surft naar Tablebooker.be kan er meteen kijken waar er een tafeltje vrij is om te lunchen of te dineren. Nochtans is die consumentenwebsite maar een bijproduct. De corebusiness van het bedrijf richt zich naar horeca-ondernemers.
Kristof: “Iedere restauranthouder houdt zijn reserveringen vandaag bij in een boek vol onleesbare geschriften van kelners, doorhalingen, ... Echt ouderwets. En, erger nog, als het boek vol is, verdwijnt dat in de vuilnisbak. Met alle namen, telefoonnummers en alle andere info van de klanten erin. Dat is absurd.”
Steven: “Wij bedienen dus in de eerste plaats de restaurants. De meeste restauranthouders gaan met ons in zee omdat ze via ons systeem tijd winnen en fouten vermijden. En steeds vaker ook omdat ze snappen dat ze zo aan waardevolle klanteninformatie en statistieken komen over hun klanten en hun restaurants. En dat ze dus nieuwsbrieven kunnen sturen of acties kunnen afstemmen op het gedrag van hun klanten. Dat die klanten ook in real time kunnen reserveren? Dat is handig meegenomen.”

Real-time reserveren

Tablebooker mag dan wel een ‘optie’ zijn bij de echte toepassing Tablemanager, er is geen restaurant dat er geen gebruik van maakt. Sterker nog: de interesse vanuit restaurant-hoek groeit.
Kristof: “Na een tijdje merken al onze klanten dat ze best veel boekingen binnenkrijgen op onze manier. Zonder dat het hen tijd of moeite kost. Daarom investeren we ook verder in die reserveringsmodule voor consumenten. Zij kunnen nu ook telefonisch boeken als het restaurant nog gesloten is, via een ingenieus telefonisch keuzemenu. Die boeking verschijnt dan geen seconde later in het dashboard van de restaurateur. Zo moet die zijn mise-en-place niet onderbreken voor een vroege beller. Maar hij loopt die tafel ook zeker niet mis. EN dat gebeurde vroeger uiteraard wél. Dat systeem is uniek.”

Antwerpen als perfecte opstartstad

Steven: “Het idee voor Tablebooker is eigenlijk niet zo bijzonder. Iedereen die wel eens op restaurant gaat, weet hoe lastig het is om te reserveren: bellen op het juiste moment, een webformulier invullen en hopen op antwoord, ... Maar omdat we ook wat ervaring hebben aan de andere kant, begrepen we ook meteen de noden van de restaurateur. En daar maken we het verschil.”
“Opstarten ging razendsnel: drie vennoten, twee ontwikkelaars en meteen de baan op om klanten te vinden. Dat ging hier in Antwerpen ook best wel vlot: een bewijs dat we in de juiste stad zitten én dat ons systeem tegemoet komt aan een echte nood. Intussen gebruiken ook in andere uitgaanssteden zoals Leuven en Gent veel restaurants ons systeem.”
Kristof: “Toen we zowat honderd klanten hadden, was het tijd om verder te investeren in het platform. De fondsen daarvoor vonden we bij Common Companies, hier in de Kammenstraat. Dat is nog zo’n briljant Antwerps ondernemersverhaal. Zij participeren nu in Tablebooker en geven ons de slagkracht om verder te groeien.”

Thema's: 
Deel deze pagina: