Start-ups: neem deel aan Get in the Ring Antwerp en maak wereldwijde connecties

foto: Getty Images

Grijp je kans om deel te nemen aan een uniek online event. Breng je start-up in contact met internationale investeerders en win misschien zelfs een ticket voor de Global Meetup in Montréal.

Wat is Get in the Ring?

Sinds 2012 organiseert Get in the Ring de Global Startup Competition. Via je deelname aan de wedstrijd kan je bedrijf in contact komen met de ‘Get in the Ring-community’: een uniek netwerk van internationale investeerders dat door de jaren heen werd opgebouwd. Get in the Ring is actief in 109 landen en heeft de ambitie om in 2025 in 500 steden actief te zijn.

Om de impact van de ‘Get in the Ring’ competitie te vergroten organiseert Unknown Group vanaf dit jaar een aantal thema competities, die worden gelanceerd i.s.m. steden wereldwijd. Unknown Group gelooft in de kracht van een lokaal ecosysteem om een start-up verder te helpen bij het testen en uitbouwen van hun project.

Voor stad Antwerpen kunnen start-ups zich inschrijven onder volgende thema’s:

  • Digital health/health tech
  • Smart cities, mobility & logistics
  • Energy transition & cleantech
  • Smart Industry

Hoe verloopt de wedstrijd?

Get in the Ring 2020 is in de eerste fase een online event dat plaatsvindt in verschillende steden wereldwijd. Tijdens deze eerste ronde worden de meest veelbelovende start-ups geselecteerd.

De winnende start-ups van deze selectieronde krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan de Global Meetup in Montréal in februari 2021. Als je start-up wint, krijg je een betaald toegangsbewijs, een vliegticket en driedaagse accommodatie in Montréal.

Afgelopen jaren werd de Global Meetup georganiseerd over de hele wereld: van Medellin tot Berlijn en van Cascais tot Singapore. Dit keer vindt de Meetup plaats in Montréal, een internationale referentie op het gebied van innovatie, ondernemerschap en economische groei. Een stad met een lange geschiedenis van ontdekkingsreizigers, die Europese charme en Noord-Amerikaanse houding verenigt.

Antwerpen, waar start-ups groeien als kool

Uiteraard staat Antwerpen bekend als havenstad, om haar diamanten en mode. Daarnaast zet de stad ook in op het stimuleren van innovatieve ecosystemen, op het vlak van digitale innovatie, duurzame chemie en creatieve industrieën. Geen wonder dat het start-up ecosysteem in Antwerpen zich snel ontwikkelt: het aantal Antwerpse start-ups verdubbelde zich de laatste jaren.

Start-ups vormen de basis van een veerkrachtige lokale economie. Antwerpen is nu thuisbasis van zeer innovatieve bedrijven – en, met inwoners van 171 nationaliteiten – vooral een zeer diverse en internationale stad. Na ons succesvolle startbeleid is het nu de prioriteit van de stad om deze start-ups te laten uitgroeien tot scale-ups. Antwerpen wil binnen 5 jaar een plaats innemen in de Europese top 10 van scale-up steden.

Trek jij naar Montréal? Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in en sluit je aan bij 600 start-ups, bedrijven en investeerders die oplossingen bieden voor de maatschappelijke uitdagingen van de 21e eeuw. Neem een ​​kijkje op de Global Startup Competition-pagina en doe mee aan de competitie in Antwerpen of dien een algemene aanvraag in.

Blokkeer alvast je agenda van 2 tot en met 4 februari, want wie weet is jouw start-up erbij!

Deel deze pagina: