Starters netwerken tijdens Night Shift

Elke start-up staat of valt met de juiste connecties. Dat netwerking meer dan belangrijk is, beseffen de organisatoren van Night Shift, een professioneel event met de nodige partysfeer. Het concept? Andere ondernemers ontmoeten, aan de praat raken en ideeën uitwisselen bij een glas wijn of op de dansvloer. Zaterdag 21 maart vindt in de Antwerpse Waagnatie de volgende editie plaats. De stad Antwerpen gaf vier beloftevolle starters de kans om zichzelf te profileren met een eigen stand op het event.

Gratis taxi-app PickMeUp

Olivier De Clercq, een van de bedenkers van taxi-app PickMeUp: “Antwerpen en Gent waren de proefkonijnen voor het uitrollen van onze app. In Antwerpen vonden we een fijn klimaat voor starters: net wat we nodig hadden om onze dienst te testen. Na die ervaring zijn we klaar om deze maand uit te breiden naar Brugge, Leuven, Hasselt en Brussel.”
 
PickMeUp is een app waarmee u, vanop uw barkruk op café, de dichtstbijzijnde taxi opzoekt. De app maakt rechtstreeks contact met de chauffeur en meldt u wanneer uw taxi voor de deur staat. Betalen na de rit doet u gewoon elektronisch, via de app. In tegenstelling tot Uber werkt PickMeUp alleen met officiële, erkende taxichauffeurs. De app geeft u de mogelijkheid om feedback te geven over uw rit – en om uw favoriete chauffeur op te slaan voor een volgende uitstap.
 
“PickMeUp slaat duidelijk aan bij gebruikers én bij taxichauffeurs. Die vragen zelf waar ze kunnen intekenen. De app is een succes omdat hij vraag en aanbod zonder omhaal bij elkaar brengt.” De grootste uitdaging voor de drie stichters? “Naambekendheid. De taxisector moet geloven in de meerwaarde van PickMeUp, maar de gebruikers moeten ook onze naam leren kennen. Als een stad zoals Antwerpen haar vertrouwen toont, zet dat ons zeker op de goede weg. We hopen dat iedereen na afloop van Night Shift met PickMeUp naar huis gaat. Onze bell boy zal daar trouwens ook rondlopen om mensen wegwijs te maken met de app.”

PR voor modegroeiers bij Feinest Labels

'Buzz' creëren, dat is de business van Margot Feiner, oprichtster van Feinest Labels. Haar klanten zijn groeiende mode- en designlabels die zichzelf stevig op de kaart willen plaatsen. Margot: “Klanten komen naar mij met de vraag om hun PR onder handen te nemen. Ze willen zich als brand positioneren. Ik zet met hen een sterk concept op poten, breng hen onder de aandacht van de pers en plan hun communicatie via sociale media. Ik hou me ook bezig met sales: in mijn ogen gaat dat hand in hand. Een merk waarrond het muisstil is in de pers, krijgt zichzelf niet verkocht in de modewereld. Die combinatie van PR en sales maakt mijn aanpak uniek.”
 
Feinest Labels is een van de uitverkoren projecten van Start it, het startersprogramma van KBC. Daarbij hoort een financiële én een praktische ruggensteun. Margot: “In de administratie rond het opstarten van een eigen zaak zou iederéén verloren lopen. De praktische begeleiding van Start it, vind ik op dat vlak echt onmisbaar. Achttien maanden lang mag ik rekenen op een mentor die me wegwijs maakt in de wetgeving, praktische tips geeft en me helpt bij het uitbouwen van mijn netwerk. Voor jonge starters bestaan er gelukkig heel wat van dat soort initiatieven. BAAS, Idealabs, Start it: noem maar op.
 
Op Night Shift ga ik voor de dubbele aanpak. Ik wil er natuurlijk mijn eigen merk naar buiten brengen. Tegelijk sta ik er ook voor mijn klanten. Je weet nooit wie je tegenkomt: inspirerende contacten, nieuwe klanten, of interessante partners voor de labels die ik vertegenwoordig.”

Night Shift

zaterdag 21 maart van 17 tot 5 uur
Waagnatie Expo, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen
www.night-shift.be

Gratis tickets

Bent u er graag bij ? Stuur ten laatste op donderdag 19 maart een mail naar creative@stad.antwerpen.be

Voor de snelste reageerders leggen we 2 tickets klaar aan de kassa. U krijgt een seintje als u erbij bent.
Te laat? Aan de kassa zijn ook nog tickets te koop aan 20 euro. 

 

Deel deze pagina: