Starterssessies voor studenten hoger onderwijs Antwerpen

 
Dit voorjaar organiseert TAKEOFFANTWERP_ enkele activiteiten voor startende zelfstandigen. Ervaring leert dat pre-starters in onze onderwijsinstellingen nood hebben aan praktische informatie over het starten van een eigen zaak. Om laatstejaars tegemoet te komen organiseert TAKEOFFANTWERP_ dit voorjaar 5 specifieke sessies.

Een sessie duurt 120 minuten en start met een verwelkoming door Marie Schoeters, starterscoach van de Stad Antwerpen. Vervolgens kunnen studenten in groepjes deelnemen aan een speeddate. Op deze manier krijgen deelnemers antwoord op alle fiscale, sociale, financiële en juridische vragen rond de opstart van een eigen zaak. Achteraf is er een receptie waarbij studenten en experts kunnen napraten.

Programma

  • VRIJE en INTELLECTUELE BEROEPEN - woensdag 25 maart 2015, 18 tot 20 uur
  • KUNSTENAARS - maandag 30 maart 2015, 18 tot 20 uur
  • CREATIEVE ECONOMIEdinsdag 31 maart 2015, 18 tot 20 uur
  • ZELFSTANDIGE IN HOOFD- of BIJBEROEP - woensdag 1 april 2015, 18 tot 20 uur
  • (PARA-) MEDISCHE BEROEPEN - donderdag 2 april 2015, 18 tot 20 uur

 
Lees meer over het programma

TAKEOFFANTWERP_  functioneert voor de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen als een werkplaats voor innoverende, verrassende en maatschappelijk relevante initiatieven, waarbij de inbreng van de student centraal staat en in beeld wordt gebracht. Dit uniek project biedt aan studenten de kans om tijdens hun studietraject al ondernemersvaardigheden te ontwikkelen.

Deel deze pagina: