Startup in de kijker: Restaurant@Home

Een keuken die non-stop draait: dé wens van horeca-uitbaters. En Kevin Declerq helpt erbij. Met zijn platform Restaurant@Home bieden restaurants gastronomische afhaalmaaltijden aan. Leuk voor de klant en handig voor de horecazaak, die zijn keuken ook op dalmomenten op gang houdt.

Keuken optimaliseren

Kevin Declerq: “Met de komst van de witte kassa en de zorgen errond, merkte ik dat veel horecauitbaters nood hadden aan een keuken die volop draait. Anders red je het niet. Met Restaurant@Home optimaliseren we dus de keuken. Is de zaal voorzien van eten? Dan kan er aan leveringen gewerkt worden. Dat is ook mooi meegenomen voor de mensen thuis: zij halen voortaan ook gastronomische gerechten af, en niet langer alleen maar fastfood.”

Opvallen als starter

“De Restaurant@Home-app is lanceerklaar – in september start het testproject met acht restaurants in Kortrijk. Daarna volgen de andere steden, zoals Antwerpen. Daar plan ik opstartevents om gehoord te worden, want dat is dé uitdaging: opvallen tussen de vele andere starters en voldoende steun vinden. Ik wil in ieder geval sterk inzetten op sociale media: een community creëren en van daaruit acties ondernemen.”

Oog voor milieu 

“Met Restaurant@Home focussen we ook sterk op duurzaamheid. Zo zijn de verpakkingen voor de afhaalgerechten volledig afbreekbaar. Ik vreesde eerst dat die duurdere dozen de restauranthouders zouden afschrikken. Maar neen, ook zij hechten belang aan ecologisch ondernemen.”

Elkaar helpen

“Ik ontwikkelde Restaurant@Home vanuit mijn koepelonderneming Large In Vision. Die heeft één groot doel: maatschappelijke meerwaarde creëren. Via Restaurant@Home wordt het dus ook mogelijk om koffie, soep of een warme maaltijd te bestellen voor hulpbehoevenden. Wat mij betreft zou elk businessplan oog moeten hebben voor die maatschappelijke context. Dat merk je ook aan mijn andere startups: Art@Home dat kunst van mensen met een beperking en gedetineerden promoot, en SOSJobs dat studenten aan het werk helpt. Het uit zich ook in de partners met wie ik samenwerk: ik kies steevast voor freelancers of pas afgestudeerden. Kortom: starters die elkaar helpen en samen groeien.”

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: