Startups tonen wat ze in huis hebben op Tech Tour - Data for Health

Hoe kunnen we met big data onze medische zorgverlening verbeteren? Die vraag werd beantwoordt door verschillende startups tijdens de Tech Tour - Data for Health, die op 17 en 18 mei plaatsvond in Antwerpen. Op dit netwerkevent stelden ze hun product voor, en maakten ze kennis met interessante partners en investeerders.

“De Tech Tour - Data for Health is een van de eerste network-events, gericht op eHealth en big data. Een ontzettend relevant én interessant thema”, vertelt William Stevens van Tech Tour. “Tijdens het event zetten we in op content-overdracht: startups geven presentaties, investeerders stellen vragen, en geïnteresseerden sprokkelen info. Zo wordt een zaadje geplant voor een latere samenwerking.”

Gezien worden

Het Zwitserse DomoSafety was zo’n startup die zich kwam voorstellen. Het wil de veiligheid van ouderen thuis verhogen via sensoren die niet alleen alarm slaan wanneer er iets misloopt, maar ook preventief waarschuwen. “We gaan naar heel wat network-events”, vertelt Solène Buet van DomoSafety. “Voor ons draait het in de eerste plaats om gezien en gehoord worden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk contacten te leggen. Daar kan altijd iets moois uitkomen.”

Investeerders aantrekken

“Als starter kun je niet zonder events als Data for Health, waar je op korte tijd veel partners ontmoet”, vindt Sidar Ok van ViVidoctor. “Ik stel hier mijn app Virtual Visits to Real Doctors voor, waarmee je via je smartphone op doktersbezoek gaat en een digitaal voorschrift kunt krijgen. Met mijn presentatie hoop ik investeerders aan te trekken en nuttige contacten te leggen. Dat laatste gebeurde al: ik kwam hier net iemand van UZA tegen.”

Leren uit feedback

De bedrijfspresentaties worden achteraf beoordeeld door potentiële investeerders. “Natuurlijk hoop ik op positieve reacties, maar eigenlijk is alle feedback welkom: je leert er altijd uit”, vertelt Jacq Van der Steen van Elcies, dat sport- en welness-bedrijven een platform biedt waarop ze data van eender welke wearable kunnen verzamelen. “Naast feedback ben ik natuurlijk ook op zoek naar partners die ons een duwtje in de rug willen geven.”

Eerste in een reeks

“Het concept van Data for Health sprak duidelijk aan: zo’n dertig startups gaven hier een business presentation”, besluit William Stevens. “We hebben dan ook de ambitie om voortaan jaarlijks een event rond eHealth en big data te doen. Wordt dus zeker vervolgd.”

 

Lees meer over startups in Antwerpen

 

Tekst: The Rabbit Hole

Sectoren: 
Deel deze pagina: