StartupVillage inspireert internationale creatievelingen

Hoe bepaalt de creatieve sector de stad en omgekeerd? Daar draait het om tijdens Discover Antwerp Through Experience - of kortweg D.A.T.E. van This is Antwerp. Een bezoekje aan het gloednieuwe StartupVillage mocht dus zeker niet ontbreken. Daar hielden de internationale deelnemers van D.A.T.E. op 1 juni halt en zagen ze hoe digitale startups een flinke duw in de rug krijgen.

Achter StartupVillage schuilt een eenvoudig concept: zet een incubator, een technologisch onderzoekscentrum en tien digitale groeibedrijven samen - in betaalbare kantoorruimtes - en krijg het ideale ecosysteem voor een booming business. Startups krijgen er de kans om te groeien en te internationaliseren en Stad Antwerpen ziet er zijn City of Things tot leven komen.

Stimulerende omgeving

Het codewoord bij StartupVillage? Kruisbestuiving! Iets wat de internationale reisjournalisten, fotografen en grafici die deelnamen aan D.A.T.E. zelf ervoeren toen ze tijdens hun bezoek getrakteerd werden op een Virtual Reality-workshop én een brainstormsessie. “Samen brainstormen hielp om onze creativiteit richting te geven en binnen een bepaald kader te werken”, vertelt José, een illustrator uit Barcelona. “Dat kan handig zijn voor beginnende ondernemers, want een nieuw project of bedrijf opstarten vraagt om wat houvast. In StartupVillage krijg je support en wacht een stimulerende omgeving. Geruststellend voor starters, denk ik.”


Duurzaam ondernemen

“Antwerpen lijkt me dan ook een goede startup-scene” vult de Engelse journalist, Tom aan. “De stad bruist van de creativiteit en de focus ligt niet op snel veel geld verdienen zoals in New York, maar eerder op duurzaamheid. Tijdens het bezoek aan StartupVillage merkte ik dat ondernemers actief gestimuleerd worden om hun concept te onderbouwen en goed uit te denken, zodat het meer kans op slagen heeft. Ik ben er zeker van dat initiatieven als deze overal ter wereld zouden aanslaan.”

Innovatieve en mooie stad

Iets waar ook visual artist, Marianne uit Israël van overtuigd is: “Ik vond coworking spaces al top, maar StartupVillage gaat nog een stapje verder. Ik vind het geweldig en kan me inbeelden dat de kruisbestuiving die hier gebeurt een meerwaarde is voor startende bedrijven. Ik ben dus helemaal overtuigd van StartupVillage én van Antwerpen. Ik zou hier wel graag wonen en werken, in een stad die altijd vooruit kijkt en bovendien nog prachtig is ook.”

 

Lees meer over StartupVillage

 

 

Tekst: The Rabbit Hole

Deel deze pagina: