Betaalbare kantoorruimte voor startups

StartupVillage is sinds 2017 de uitgelezen plaats waar startups, grote bedrijven, mentors en investeerders elkaar ontmoeten in business, en dit in het midden van de bruisende historische binnenstad. Sinds 2020 is Venture Studios NV de strategische partner voor StartupVillage.

Om StartupVillage verder te kunnen uitbouwen, werd een historisch pand gerenoveerd dat tot 2029 ter beschikking wordt gesteld.

Antwerpen heeft een snelgroeiende startup scene met verschillende private incubatie-initiatieven. Hierdoor telt de stad heel wat innovatieve startups die de incubatiefase ontgroeien, maar nog niet in staat zijn om een eigen kantoor in de binnenstad te betalen.

Met StartupVillage zorgt de stad voor betaalbare kantoorruimte in het stadscentrum, vlakbij belangrijke Antwerpse incubatoren en andere startupinitiatieven. De ruimte wordt aangeboden via flexibele huurcontracten.

In StartupVillage zijn onderstaande startups actief:

 1. Datylon ontwikkelt een platform voor datavisualisatie en -presentatie
 2. Eyesee zorgt voor marketingoptimalisatie via eye-tracking en gelaatsexpressie
 3. Helpper verbindt hulpverleners en hulpbehoevenden voor dagdagelijkse taken via een digitaal platform
 4. POM ontwikkelt digitale betaaloplossingen voor facturen
 5. SENSO2ME ontwikkelt zorgtechnologie die individueel en begeleid wonen ondersteunt
 6. Survey Anyplace ontwikkelt interactieve quizzen, enquêtes en assessments

Antwerpen heeft een zeer uitgebreid aanbod aan interessante locaties voor uw startup. De stedelijke investdesk kan u daarbij helpen. Zoek een bedrijfslocatie.

Doordat kennisinstellingen, incubatoren en investeerders in of vlak bij het gebouw gevestigd zijn, is StartupVillage het absolute middelpunt van het Antwerpse startuplandschap.

Incubatie en acceleratie in StartupVillage

StartupVillage biedt onderdak aan verschillende incubatoren en een accelerator.

BlueHealth Innovation Center

The CoFoundry biedt ook onderdak aan de startups van de incubator BlueHealth Innovation Center. Deze incubator coacht en ondersteunt startups gespecialiseerd in eHealth. De partners van BlueHealth Innovation Center vormen een mooie mix van overheid, zorgactoren, kennisinstellingen en privépartners. Ook het BlueHealth Innovation Fund zal opereren vanuit StartupVillage.

Lees meer

The CoFoundry

The CoFoundry, een incubator van de Cronos Groep, biedt begeleiding aan startups met een minimum viable product, en helpt hen in de zoektocht naar groeifinanciering.

Lees meer

Netwerk Ondernemen

De accelerator Netwerk Ondernemen biedt via haar netwerk van bedrijfsleiders de ideale mix van mentorship, netwerking en expertise aan beloftevolle groeibedrijven.

Lees meer

 

 

 

 

 

 

De Serre – de business- en eventlounge van StartupVillage

Centraal gelegen in de binnenstad is De Serre de ideale locatie voor events, bedrijfs- en productpresentaties, seminaries en meetings tot 200 personen. De Serre beschikt onder meer over een business- en eventlounge, een overdekt terras met een prachtig uitzicht op de binnentuin en een vergaderzaal.

Meer info over de Serre

Contact
+32 468 21 88 08
info@de-serre.be

Nieuwe strategische partner voor StartupVillage

StartupVillage is dé plek waar innovatieve ondernemers samenhuizen. Venture Studios is de nieuwe concessiehouder, met dezelfde missie: betaalbare kantoren aanbieden en start-ups helpen groeien.

Venture Studios nv, onderdeel van de Cronos groep, krijgt de concessie over de Antwerpse innovatiehub voor negen jaar. De stad Antwerpen zocht samen met AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten, een strategische partner om StartupVillage uit te bouwen tot een dynamische innovatiehub. Venture Studios werkt met een open businessmodel en zet sterk in op communitywerking.

Op dit moment huizen er zes start-ups in StartupVillage. De innovatiehub brengt start-ups, grote bedrijven, kennisinstellingen, mentors en investeerders bij elkaar en vormt zo het middelpunt van het Antwerpse start-uplandschap.

En het wordt alleen maar beter. Om de community verder uit te bouwen, creëert Venture Studios een academie. Die wordt het hart van de innovatiehub, waar je kan deelnemen aan activiteiten of er zelf kan organiseren. De focus ligt op vier thema’s die nauw aansluiten bij het economische beleid van de stad:

 • gezondheidszorg
 • fondsenwerving
 • corporate innovatie
 • technologie

Onthaalbalie en nieuw sanitair

Venture Studios beheert en exploiteert ook het gebouw in de historische binnenstad. Voor de nieuwe academie staan er aanpassingen aan het gebouw op de planning en er komt een onthaalbalie en een extra sanitair blok voor bezoekers. Businesslounge De Serre behoort ook tot StartupVillage, net als Netwerk Ondernemen, het BlueHealth Innovation Center dat gespecialiseerd is in e-health en The CoFoundry, dat start-ups helpt om groeifinanciering te zoeken.

StartupVillage: innovatief verhaal sinds 2014

Als ondernemende stad wil Antwerpen start-ups en scale-ups alle kansen bieden om op te starten, te groeien en te internationaliseren. Daarom riep ze in 2014 StartupVillage in het leven. Onder het beheer van AG Vespa werd een historisch pand gerenoveerd dat tot 2029 ter beschikking is. In maart 2017 ging StartupVillage echt van start. Sindsdien krijgen innovatieve ondernemers er tijdelijke en betaalbare huisvesting.

Praktisch

Adres

 • Lange Gasthuissttraat 29-31, 2000 Antwerpen
  - De bezoekers van De Serre, BlueHealth Innovation Center, The CoFoundry (Cronos) en Senso2Me nemen de linkeringang (A).
  - De bezoekers van de groeibedrijven nemen de rechteringang (B).
 • StartupVillage is vlot bereikbaar via:
  - Openbaar vervoer: haltes Oudaan, Nationale Bank en premetrostation Meir
  - Velo-station Elzenveld (Mechelseplein)
  - Parkings: Oudaen, Arenberg en Stadsschouwburg

Contact

Sophie Deckers
sophie.deckers@antwerpen.be
tel. 32 497763284

Deel deze pagina: