Steeds meer bedrijven kiezen voor The Beacon

©CONIX RDBM Architects

Vijf maanden na de opening vonden al 27 bedrijven een kantoorruimte in The Beacon, de business- en innovatiehub voor krachtpatsers in het Internet of Things en Artificiële Intelligentie. Ook vandaag trekt The Beacon steeds meer start-ups, scale-ups en corporates aan. Zo openen ook Anyways en Future Marketing Agency binnenkort hun kantoren in de meest innovatieve hub van Antwerpen.

Inspirerende omgeving voor Anyways

De start-up Anyways bouwt aanpasbare digitale kaarten en intermodale routeplanners. “Logistieke bedrijven kunnen onder andere op die manier veel tijd besparen,” licht oprichter Wim Michiels toe. “Een chauffeur merkt bijvoorbeeld tijdens wegenwerken de infoborden te laat op, waardoor de volledige logistieke planning in de war loopt. Wij lossen dit op door een digitale en routeerbare kaart te integreren in de website van bedrijven of handelaars die tijdelijk moeilijk bereikbaar zijn, en die informatie ook te delen met alle kaartenmakers en navigatie software als open data. Klanten en leveranciers hoeven zich zo geen zorgen te maken, de ideale route wordt altijd berekend.”

Om Anyways verder te doen groeien, kozen de oprichters Wim Michiels en Ben Abelshausen ervoor om zich te vestigen in The Beacon. “Anyways is opgestart bij mij thuis in Antwerpen,” vertelt Ben Abelshausen. “Voor de tweede groeifase van onze onderneming waren we op zoek naar een werkplek in Antwerpen die ook  internationale ambities uitademt. Wij zijn er helemaal klaar voor om in The Beacon onze slimme mobiliteitsoplossingen verder te ontwikkelen.”

Anyways neemt een stoel in in de open space van The Beacon. Dit is een flexibele open co-workingspace waar tien bedrijven elkaar inspireren om sterke IoT- en AI-producten te ontwikkelen voor industrie, logistiek en smart cities.

Strategische keuze voor Future Marketing Agency

Ook Dominique Hoogsteder, CEO van Future Marketing Agency kijkt uit naar zijn stoel in de open space van The Beacon.

“Websites zijn zo 90’s’, hoorde ik onlangs nog van iemand. Het klopt. De tijd dat bedrijven voldoende klanten verzamelden met uitsluitend een fancy website is voorbij. Sociale media, een geautomatiseerde chatbot, loyauteitsmarketing gekoppeld aan mobile wallet…alles zetten we in om leads te genereren voor onze klanten.” Future Marketing Agency tekent out-of the box marketing strategieën op maat uit.

“Met mijn fascinatie voor Artificiële Intelligentie en Internet of Things voelt het als thuiskomen in The Beacon”, vertelt Dominique. “Nergens anders in Antwerpen werken zo’n kwalitatieve IoT en AI-spelers samen voor de ontwikkeling van innovatieve producten en wordt er zo sterk ingezet op kruisbestuiving. Toch is het vooral een strategische keuze om me hier te vestigen. Ik kan starten met een stoel in de open space, mijn bedrijf in de markt zetten, de ondernemers en onderzoekers in The Beacon leren kennen en op het juiste moment doorgroeien naar een kantoorruimte in het hetzelfde gebouw. Bovendien kunnen mijn marketingstrategische vaardigheden de bedrijven hier dan weer versterken. Een echte win-win.”

Wilt u deel uitmaken van het unieke netwerk van The Beacon?
Inschrijven voor de open call

Sectoren: 
Deel deze pagina: