Student bakt tegelposters in keramiek

Robin Marien studeerde deze week met brio af aan de Karel de Grote-Hogeschool. Nog voor hij zijn diploma bedrijfsmanagement in ontvangst mocht nemen, vond deze ondernemende jongeman al een gat in de markt: tegelposters gebakken in hoogwaardige keramiek voor muren in woningen of handelszaken.

Laatstejaarsstudent internationaal ondernemen Robin Marien (21) startte binnen zijn opleiding zijn eigen zaak ‘My Tile’ op. Zijn bedrijf bakt foto’s in keramiektegels die thuis of op het werk aan de muur kunnen. Robin: “Mijn ouders zijn actief in de begrafenissector. Zij produceren porseleinen tegels die op grafzerken geplaatst worden voor de Benelux. Door daarin op te groeien, kreeg ik het idee voor een nieuw concept: digitale fotokeramische wand- en vloertegels. Het product bestaat al, maar is toch innovatief, en vooral: van de allerhoogste kwaliteit. Door foto’s of ontwerpen in te bakken in witte geglazuurde tegels – van elk formaat en elke vorm – zijn de tegels krasvrij en kleurvast.” De fotokeramische tegels kunnen overal gebruikt worden: binnen, buiten, in de badkamer, douche, keuken, zwembaden, vloeren, toonzalen … 

Investeerders gezocht

Na positieve reacties over zijn ondernemingszin, de exclusiviteit van het product en het degelijke businessplan, ging Robin aan de slag. Samen met VOKA is Robin intussen gestart met een crowdfundingcampagne om zijn geesteskind My Tile levensvatbaar te maken.
"Investeren kan al vanaf 5 euro, maar meer geven mag natuurlijk ook. Het geeft moed dat ik intussen 74% van mijn investeringsbudget binnen heb”, aldus Robin.
 

Lees meer over starten met ondernemen

Thema's: 
Deel deze pagina: