Studenten studeren in Antwerpse bedrijven. Ook bij PSA Antwerp op het Eilandje

Tijdens de blokperiode openen unieke pop-up studieplekken de deuren voor studenten, verspreid over de hele stad. Het project STUDY360 biedt hen markante plekken om zich gemotiveerd voor te bereiden op de examens. Dit initiatief van Gate15, de organisatie die Antwerpse studenten begeleidt, krijgt ook opvolging bij bedrijven. Ook PSA Antwerp tekende al een paar keer in met hun hoofdkantoor op het Eilandje.

PSA, containerbehandelaar in de haven

De PSA Groep is een containerbehandelaar gevestigd in wereldhavens met als belangrijkste vestigingen PSA Singapore Terminals en PSA Antwerp. De 3 Antwerpse container terminals – aan het Deurganck dok, de Noordzee Terminal en de Europa Terminal - verwerken samen meer dan 80% van alle containers die de haven van Antwerpen aandoen. PSA Antwerp heeft 3.900 werknemers in dienst om deze complexe operaties vlot te laten verlopen.

PSA Antwerp vindt het belangrijk dat studenten voeling krijgen met het reilen en zeilen in bedrijven. Daarom stapte PSA Antwerp mee in STUDY360 en bieden zij als studielocatie het hoofdkantoor aan, vlakbij het voormalige havenhuis op het Eilandje.

Hoofdkantoor op het Eilandje als pop-up studieplek

STUDY360 biedt voordelen voor PSA Antwerp én voor de studenten. PSA biedt een unieke studielocatie waar studenten samen kunnen studeren zodat ze niet het gevoel krijgen zich alleen in de leerstof te moeten vastbijten.  Door de deuren open te zetten voor studenten, laat PSA hen tegelijk kennis maken met het bedrijf, de bedrijfscultuur en de werksfeer. Zo laat PSA een positieve indruk na op de studenten die uiteindelijk potentiële medewerkers zijn. Via STUDY360 zijn er reeds stageplaatsen aangeboden aan deelnemende studenten.

Keuze om bij PSA te studeren

Met de locatie op het Eilandje trekt PSA Antwerp studenten aan uit verschillende onderwijsinstellingen en uiteenlopende richtingen. Voor sommigen is de locatie allicht de belangrijkste motivatie, voor anderen de activiteit. Voor nog anderen zijn het dan weer de openingsuren. PSA stelt de studieruimte ter beschikking van 6u ’s morgens tot 21u30 ’s avonds, wat voor vele studenten een pluspunt is.

 

  • Antwerpse bedrijven die ook hun deuren voor studenten openzetten, worden mee opgenomen in study360.
  • Hebt u interesse en wil u uw locatie aanbieden voor de volgende blokperiode van 9/12/2019 tot 31/1/2020? Meer info en inschrijven kan via www.study360.be/candidate-info/
Sectoren: 
Deel deze pagina: