Studio Dott bouwt nieuwe kantoren nabij Groen Kwartier

Studio Dott, een creatieve ontwerpstudio voor producten, interieurs, diensten en strategieën, plant het volgende nieuwjaarsfeestje in nieuwe kantoren in de Boomgaardstraat in Berchem. “Op wandelafstand van ons huidige kantoor”, zegt CEO Pieter Lesage. “En dat is een heel bewuste keuze.”

Vandaag barsten de medewerkers zowat uit hun Berchemse kantoor– Studio Dott heeft ook nog een zetel in Kapellen en Hong Kong. “Ons voornemen was om hier te blijven tot we met 16 waren”, zegt Pieter Lesage. “Je kan je voorstellen dat het nu, met 25 man, een beetje té gezellig is.”

“Mogen wij hier komen bouwen?”

“Met onze eisen bleek het niet evident om een nieuwe locatie te vinden. Ons verlanglijstje: een pand met plek om te groeien, mét atelier- en auditoriumruimte hebben en op wandelafstand van het station. Dat beperkt de mogelijkheden natuurlijk. Na lang zoeken hebben we twee panden met achterliggende loodsen kunnen kopen vlakbij het Groen Kwartier. We zijn er zelf gaan aanbellen: ‘het ziet eruit alsof jullie hier een hoop ongebruikte ruimte hebben. Mogen wij die kopen?’”

Kiezen voor mobiliteit

“Een centrale ligging was voor ons de voornaamste vereiste. Het is een heel bewuste keuze geweest om in de stad te blijven. Ik zie vaak dat groeiende bedrijven wegtrekken naar de rand van de stad. Daar is kantoorruimte betaalbaarder. Wij wilden dat nadrukkelijk níét. Onze medewerkers komen zonder auto werken: te voet, met de fiets of met de trein. Als er al eens een auto nodig is, werken we met deelwagens. Als ontwerpbureau vind ik dat we een voortrekkersrol moeten spelen en dus resoluut moeten kiezen voor de dingen waarin we geloven. Mobiliteit is er daar één van.”

Klaar tegen eind 2018

“De nieuwe locatie heeft een oppervlakte van 1700 m2. We beginnen hopelijk in februari met de afbraakwerken. Als alles goed gaat, is het nieuwe gebouw klaar tegen het einde van het jaar. De grootste uitdaging was om de nodige vergunningen rond te krijgen. Dit is hartje Berchem, een woonwijk dus, en dat houdt bepaalde vereisten in. Gelukkig heb ik al langer heel prettige contacten met de InvestDesk van de stad. Zij hebben ons geholpen als een soort ‘vertaaldienst’ in de vergunningsprocedure: waarop we moesten letten, wat de volgende stap was enzovoort. Onmisbaar advies. We staan eindelijk in de startblokken, de laatste rechte lijn naar ons nieuwe kantoor!”

 

De investdesk helpt ondernemingen die op zoek zijn naar een vaste locatie in Antwerpen bij hun zoektocht, begeleidt de vergunningsprocedure en verwijst door naar de bevoegde stadsdiensten.

Vind een geschikte locatie voor uw bedrijf

Deel deze pagina: