Subsidie voor projecten die je bedrijfsterrein klimaatneutraal maken

Antwerpen wil ondernemers met initiatieven om hun bedrijfsterrein klimaatneutraal te maken, ondersteunen met een subsidie van het Klimaatfonds. Die initiatieven kunnen (technologische) innovatieve experimenten zijn of oplossingen en samenwerkingen die kunnen toegepast worden op het bedrijventerrein as-is.

 

Het gaat om een verbeterde energie-efficiëntie van het terrein of de opwekking van hernieuwbare energie. Zowel sensibilisering, ontwikkeling van platformen, actieve vernieuwing, haalbaarheidsstudies als proofs-of-concept van verbeterprojecten komen in aanmerking. 

Ambitieus klimaatbeleid

In het Klimaatplan 2030 bundelt de stad haar ambities en plannen om een klimaatneutrale stad te zijn tegen 2050. Zo wil ze de uitstoot van CO2 verminderen en de stad klaarmaken om de gevolgen van klimaatsverandering tegen te gaan zoals hitte, droogte en hevige neerslag.

Projectsubsidie voor een klimaatneutraal bedrijventerrein 

De Antwerpse bedrijven, organisaties en onderzoeksinstellingen spelen uiteraard een cruciale rol om deze doelen te bereiken. Wil je met jouw bedrijf of samen met andere bedrijven een oplossing ontwikkelen om je terrein klimaatneutraal te maken? Dien je project in en kom in aanmerking voor een subsidie van maximaal 50.000 euro, uit een grote pot van 100.000 euro van het Klimaatfonds.

3 thema’s

De stad focust zich voor deze oproep op drie thema’s:

  • de uitwisseling van warmte, koude- of restenergie waarbij energie die anders verloren zou gaan, opgevangen en gebruikt wordt
  • het verhogen van het aandeel lokaal opgewekte hernieuwbare energie
  • het gebruik van slimme energiebeheersystemen

Ontdek alles over de oproep ‘klimaatneutrale bedrijventerreinen’.

Welke bedrijven kunnen een project indienen?

Alle start-ups, kmo’s, grote bedrijven, maar ook natuurlijke personen, verenigingen, vzw’s en onderzoeksinstellingen met een innovatieve oplossing voor klimaatneutrale bedrijventerreinen kunnen een project indienen. Samenwerkingen worden aangemoedigd.

Bekijk ook de oproep ‘Eerlijke energietransitie’, waarbij bedrijven een sociaal innovatie energieproject kunnen indienen.

Kom naar het netwerkmoment op 4 maart

Heb je interesse in deze oproep? Dan mag je het netwerkmoment op 4 maart niet missen. Je komt er alles te weten over de oproep, je kan zelf je ideeën toelichten en andere bedrijven aanspreken om eventueel een samenwerking aan te gaan. Daarna heb je tijd tot 15 april om je project in te dienen.

Schrijf je hier in voor het netwerkmoment.

 

Thema's: 
Deel deze pagina: