Supernova: nieuwe technologiebeurs op het Eilandje

Van 27 tot 30 september komt er met Supernova een nieuwe technologiebeurs op het Eilandje in Antwerpen. De beurs mikt zowel op professionals als op het grote publiek.

Het gedeelte voor professionals wil beginnende snel groeiende bedrijven, zogenaamde scale ups, helpen in hun opstartfase. Flanders DC en Scale-ups.eu van ondernemer Jürgen Ingels trekken de kar. De Vlaamse regering trekt voor het initiatief 1,6 miljoen euro uit. 

Internationale beurs

Bedoeling is om techbedrijven met mekaar in contact te brengen. Daarom zal er tijdens het festival ook een beurs worden georganiseerd. “Daarop kunnen bedrijven met elkaar kennismaken en aftasten hoe ze kunnen samenwerken. Op die beurs zullen nationale en internationale technologiebedrijven staan. Ook zij presenteren hun nieuwste snufjes”, zegt ­Pascal Cools, algemeen directeur van Flanders DC..

Aan het evenement is ook een jobbeurs gekoppeld. “Want bedrijven die met dergelijke technologieën bezig zijn, zullen daarvoor steeds meer personeel nodig hebben. Technici, maar ook creatieve geesten. We hopen dat op de beurs jongeren de smaak te pakken krijgen voor deze sector”, gaat Cools verder.

Publiek gedeelte

Het gedeelte voor het grote publiek heeft de bedoeling om de drempelvrees voor nieuwe technologische toepassingen weg te nemen. “De bezoekers zullen zelf kunnen ervaren hoe een zelfrijdende auto werkt of welke technologie ervoor zorgt dat mensen langer alleen thuis kunnen wonen”, zegt Pascal Cools.

 

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: