TAKEOFFANTWERP_ geeft startschot voor ondernemend academiejaar

Dinsdag 29 september verwelkomde TAKEOFFANTWERP ruim 150 studenten voor de tweede editie van “Start your business”. Met deze inspirerende avond in het teken van ondernemerschap gaven de instellingen van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen (AUHA) het startschot voor een ondernemend academiejaar.

De studenten hadden keuze uit een 6-tal sessies met elk een andere invalshoek: steunmaatregelen voor starters, statuut voor zelfstandige student, intellectueel eigendom, samenwerkingsvormen of inspirerende verhalen van jonge ondernemers. De avond sloot af met een panelgesprek waarin enkele jonge entrepreneurs hun ervaringen uitwisselden met docenten van de onderwijsinstellingen en met het publiek. 
 
Ondernemend zijn is meer dan een eigen zaak opstarten; het gaat om vaardigheden ontwikkelen die later het verschil kunnen maken bij sollicitaties, als werknemer of als ondernemer. Daarom zet TAKEOFFANTWERP in op het stimuleren van ondernemerschap via de programmatie van tal van inspiratiesessies, infoavonden, netwerkmomenten, startersadvies en starterssessies in samenwerking met studentenverenigingen, de instellingen en privé partners. 
 

Thema's: 
Deel deze pagina: