Telenet Idealabs: de 'making of' in 20 beelden

Telenet Idealabs heeft tien jonge digitale startups gekozen voor zijn accelerator. De tien gaan aan de slag in een nieuwe ruimte die door Telenet Idealabs en stad Antwerpen in een uniek samenwerkingsproject werd klaargestoomd.

Met Telenet Idealabs werd vier maanden geleden een ambitieus programma voor jonge starters gelanceerd. Idealabs draait al twee jaar een incubatieprogramma voor Antwerpse startups. Eerder dit jaar trad Telenet toe tot dit innovatief project, op zoek naar ondernemend talent. De zoektocht naar 10 beloftevolle start-ups die het acceleratorprogramma van 4 tot 8 maanden mogen volgen, is intussen afgerond. Deze jonge ondernemers van de toekomst nemen nu hun intrek in de nieuwe creatieve hub  in de Lange Klarenstraat 19. 

Voor de nieuwe Telenet Idealabs Accelerator wordt een nieuwe verdieping in gebruik genomen die op 24 september officieel werd geopend. Die nieuwe verdieping werd ingericht door een unieke samenwerking gefaciliteerd door stad Antwerpen. Een jong creatief designbureau, Going East, werkte er samen met sociale economiebedrijven (o.a. Kringwinkel Antwerpen, Kunnig, Manus, Levanto) om de leegstaande ruimte om te vormen tot een hippe en ondernemende werkplek. 
 
De Antwerpse startupscène op een innovatieve manier verbinden met de designwereld, technologie linken aan creativiteit, en de bijdrage van de Antwerpse sociale economie blijkt een perfecte match, een WIN³.
 
Herbruikbare grondstoffen zoals oud bureaumateriaal werden via Kringwinkel Antwerpen opgekocht om nadien te verwerken tot mooie – nieuwe – designobjecten. De ontwerpen van het lokaal Antwerps designbedrijf Going East werden als echte prototypes bij beschutte en sociale werkplaatsen zoals Kunnig, Manus en Levanto geproduceerd. Het is de eerste maal dat deze drie werelden samen zulk een project realiseerden.  

De 'making of' in 20 beelden

Lees meer over sociale economie

Lees meer over Telenet Idealabs

 

Deel deze pagina: