Telenet Kickstart geeft een boost aan start-ups

Na een succesvolle eerste editie van Telenet Idealabs zijn start-ups Campr, Dot, Intuo en Pith.li klaar om uit te groeien tot volwaardige ondernemingen. Telenet zal voor de volgende editie opnieuw samenwerken met Idealabs om digitaal ondernemerschap te stimuleren in Vlaanderen. Iedereen met een innovatief digitaal idee kan tot 15 augustus inschrijven voor het vernieuwde acceleratorprogramma ‘Telenet Kickstart, powered by Idealabs’. 

Vertrouwd programma, nieuwe naam

Verder bouwend op het succes van de eerste editie gaan Telenet en Idealabs opnieuw met elkaar in zee om jong talent met een sterk digitaal idee te ondersteunen. Het programma is inhoudelijk ongewijzigd maar krijgt een nieuwe naam: ‘Telenet Kickstart, powered by Idealabs’. Telenet en Idealabs geven hiermee elkaar de ruimte om naast hun gezamenlijk project ook andere start-up incubatieprojecten te ondersteunen. Idealabs levert opnieuw een sterke methodologie en een rijkgevuld programma terwijl Telenet een netwerk voorziet van coaches, mentoren en ondersteuning op technisch en financieel vlak.

Stel u kandidaat

Iedereen met een sterk digitaal idee kan zich tot 15 augustus 2015 kandidaat stellen via www.telenetkickstart.be. Telenet en Idealabs zijn op zoek naar teams van minstens 2 personen die gedurende 4 maanden een voltijds programma kunnen doorlopen. ‘Telenet Kickstart’ zoekt digitale oplossingen in drie domeinen: 

  • Connected entertainment: Het idee biedt iedereen die geniet van muziek, foto, video of gaming een rijkere beleving . Alleen of samen met familie en vrienden.
  • Connected living: Het idee biedt een oplossing voor uitdagingen in de samenleving. Denk hierbij aan actuele thema’s als tewerkstelling, vergrijzing, zorg, welzijn of ecologie.
  • Connected business: Het idee helpt zelfstandigen en bedrijven om hun business efficiënter te maken of om nieuwe opportuniteiten te ontdekken in de digitale economie.

 
Begin september selecteert een professionele jury met vertegenwoordigers van Telenet, Idealabs, business partners en start up-experts de sterkste ideeën. De teams worden uitgenodigd voor een pitch. Hieruit worden de acht sterksten geselecteerd om deel te nemen aan ‘Telenet Kickstart’.

Het ‘Telenet Kickstart’ accelerator- en groeiprogramma

‘TelenetKickstart’ verloopt in twee opeenvolgende fasen van telkens vier maanden. Acht start-ups doorlopen eerst een acceleratorprogramma (oktober-januari) van idee tot een werkend product. Ze kunnen hun werktenten opslaan in de kantoren van Idealabs, en rekenen op een seed funding van 25.000 euro per team. Na een pitch-moment voor een professionele jury, worden vier start-ups geselecteerd voor het groeiprogramma (tussen februari-juni) met focus op het verder ontwikkelen en lanceren van het product. Hierbij krijgen ze een converteerbare lening van 50.000 euro per team aangeboden.
 

 

Thema's: 
Deel deze pagina: