Televisiereportage toont innovatieve kant van Antwerpen

Antwerpen mag trots zijn op haar innovatieve ondernemers, dat toont het zakelijke televisieprogramma 'MT in the City'. In de uitzending krijg je een blik achter de schermen van vernieuwende Antwerpse bedrijven.

Focus op de nieuwste trends en ontwikkelingen

Het zakelijke weekendprogramma 'MT in the City', uitgezonden op Kanaal Z, focust op trends en ontwikkelingen in het bedrijfsleven en de publieke sector. In de uitzending gewijd aan Antwerpen krijg je een unieke inkijk in het Antwerpse innovatieve ecosysteem. Dat gaat van het toekomstige NextGen District in de Antwerpse haven tot duurzaam bedrijventerrein BlueGate en innovatiehub The Beacon. Innovatieve bedrijven als T-Mining – Blockchain Logistics, Inopsys en Oxypoint tonen hun vernieuwende oplossingen.

De reportage toont ook dat ondernemers niet alleen staan in Antwerpen. Ze kunnen rekenen op sterke partners in het brede innovatiespectrum, zoals de stad Antwerpen, de universiteit en Port of Antwerp.

"Samen met onze partners investeren we in Internet of Things. Zo kijken we al uit naar zelfvarende schepen die automatisch kunnen communiceren met andere machines", zegt Jacques Vandermeiren, CEO van Port Antwerp, in de reportage.

"De toekomst is ook in de haven digitaal en daar zetten we fors op in."

Universiteit Antwerpen wil de gap overbruggen tussen onderzoek, ontwikkeling en innovatie . "We willen specifieke ondersteuning geven aan die onderzoekers die willen en kunnen samenwerken met andere actoren in de samenleving", zegt Sylvia Lenaerts, vicerector UAntwerpen.  

"In BlueApp overbruggen we de gap tussen onderzoek in een labo en innovatie in een bedrijf"

Bekijk hier via 'Uitzending gemist' de volledige reportage.

Meer weten over het Antwerpse ecosysteem? Ontdek er alles over op https://www.ondernemeninantwerpen.be/innovatie.

 

 

Thema's: 
Deel deze pagina: