Test gratis een duurzame cargofiets en fietstrailer voor je stadsdistributie

Copyright: Ecomoat/Circomat

Bedrijven kunnen tot 30 november gratis professionele cargofietsen en fietstrailers inzetten voor stadsdistributie. Drie aanbieders, Bycykel, De Kringwinkel Antwerpen en Ecomat/Circomat, krijgen steun van de stad Antwerpen om deze duurzame transportmiddelen aan te bieden.

1 ton

Bycykel, De Kringwinkel Antwerpen en Ecomat/Circomat namen samen deel aan de projectoproep van Slim naar Antwerpen in mei 2019. Met de steun van de stad Antwerpen investeerden Bycykel, De Kringwinkel Antwerpen en Ecomat/Circomat in zeven elektrische cargofietsen met bijhorende fietstrailers. In totaal zijn ze goed voor een laadvermogen van meer dan één ton.

Beschikbaar voor bedrijven

De nieuwe transportmiddelen kunnen ook door de Antwerpse bedrijven en bewoners zelf gebruikt worden. Bij Ecomat/Circomat kunnen de cargofietsen en fietstrailers online gereserveerd worden.

De Kringwinkel Antwerpen stelt ze ter beschikking in hun winkel in de Blikfabriek (Krugerstraat 232, 2660 Hoboken) voor bezoekers en buurtbewoners. Reserveren kan via deze tool. Van 22 oktober tot en met 30 november zijn ze gratis te ontlenen. Daarna is de kostprijs tussen de 7 en 10 euro per uur.

Ondernemers met interesse in een meer structurele samenwerking rond cargofietsen, kunnen Bycykel contacteren. Het bedrijf geeft advies en begeleiding rond duurzame fietslogistiek aan bedrijven. Ze bieden onder andere ook een testvloot aan.

Voor meer info, bezoek site Slim naar Antwerpen. 

Deel deze pagina: