Thuisbasis TAKEOFFANTWERP opnieuw ingericht

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 het platform voor ondernemende jongeren in Antwerpen. Studenten die hun idee willen omzetten in een eigen zaak, kunnen startersbegeleiding krijgen van de stad Antwerpen of ondernemingszin komen tanken in de locatie TAKEOFF, gelegen aan de Kleine Kauwenberg. Het is zowel een coworkingspace, een vergaderlocatie als een eventruimte. Begin september opende de vernieuwde TAKEOFF, ingericht door Barbara Standaert.

Barbara Standaert: “Ik ben erg geïnteresseerd in hoe mensen werken. Hoe ze in de toekomst zullen werken. Hoe mensen samenwerken en wat een coworkingspace moet bieden én aangenaam maakt. TAKEOFF wil een gezellige ruimte zijn met een koffiebar-look,  waar groepswerk mogelijk is maar ook individueel kan gewerkt worden. Een locatie die snel kan omgevormd worden tot eventruimte.

Bij de inrichting hou ik daar rekening mee, net zoals ik mijn eigen werkgedrag ook laat meespelen. Ik zit bijvoorbeeld graag in een zetel te werken of ik loop rond. Verder zijn ook de ervaring en de leerpunten uit het gebruik van de ruimte en de wensen van de uitbaters belangrijk. Maar wat ik vooral doe, is observeren, om te zien hoe mensen de ruimte gebruiken. Mijn opleiding humane wetenschappen komt hier goed van pas. En last but not least, creëer ik zelf ook mijn randvoorwaarden zoals ik wil dat mijn producten gezien worden. Uiteraard.

TAKEOFF is een multifunctionele locatie, wat veel gesjouw met tafels betekent. Hiervoor ontwikkelde ik een tafel die kan omgevormd worden naar een hoge staantafel voor recepties of een zitbank voor een babbel. TilTable is makkelijk te hanteren door één persoon. Drie functies worden in dit ene meubel gecombineerd.

Aan de straatkant heeft TAKEOFF muurhoge ramen. Daar valt veel licht binnen. Deze ruimte gebruikte ik om een tablet over de hele breedte te installeren, zodat je daar individueel kan werken. Dit ontlast tegelijk het gebruik van de tafels tijdens de lunchuren, want dan er kan ook gegeten worden. De doorlopende tabletplanken zijn afkomstig van twee bomen die op de Italiëlei stonden. Het bedrijf Stadshout verwerkt deze bomen tot stadsmeubilair. Ik koos ook voor ronde tafels, omdat deze vorm inherent op samenwerken aanstuurt.

Vanuit mijn observaties hoe mensen aanschuiven aan de bar op drukke dagen, hebben we de bar gereorganiseerd op basis van de circulatie en werden de koffievoorzieningen verplaatst. Ook de onpraktische opstellingen die de uitbaters zelf ondervonden, werden in de aanpassingen verwerkt.

TAKEOFF werd verder opgefrist: de witte muren werden donkergroen geschilderd, het houten barmeubel is nu donkerbruin gevernist en de zwart-gouden accenten zorgen voor een samenhangend geheel tussen de nieuwe en bestaande elementen. Een krijtbord geeft de mogelijkheid om ideeën samen te brengen. Kortom, een gezellige en actieve plek om ideeën te laten groeien.”

 

 

Award Winning Designers

Elke week een nieuwe Award Winning Designer, gebracht door ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. Wilt u samenwerken met creatives uit Antwerpen? Lees meer op www.apbc.be.

 

Deel deze pagina: