Tiense suikerfabriek opent exportkantoor in Antwerpen

Op  4 juni opende de Tiense Suikerraffinaderij een nieuw kantoor in de Schuttershofstraat. Van daaruit zullen alle export‐ en tradingactiviteiten plaatsvinden. Het kantoor biedt werkgelegenheid aan 21 mensen die samen 8 verschillende talen spreken. 

Jaarlijks exporteert de suikerfabriek via Antwerpen honderdduizenden tonnen suiker naar het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Griekenland en heel wat landen buiten de Europese Unie. Naast deze belangrijke exportactiviteit wordt in Antwerpen ook suiker gekocht en verkocht die in Brazilië, India of Rusland geproduceerd wordt. Daarmee genereerde de Tiense Suikerraffinaderij het voorbije boekjaar een omzet van 771 miljoen euro.

Antwerpen als spil voor export‐ en tradingactiviteiten

Het Tiense suikerbedrijf koos ervoor om zijn nieuwe kantoor in Antwerpen te openen vanwege de strategische locatie. De haven van Antwerpen is de belangrijkste haven van heel Europa voor suikerexport en van hieruit kunnen alle bestemmingen ter wereld bediend worden. Bovendien heeft de Tiense Suikerraffinaderij hier de beste goederenhandelaars als het gaat over het ontvangen, opslaan, opzakken en verladen van suiker. 

Belgische suikerspecialiteiten veroveren de wereld

Maar ook dochtermaatschappij Candico, gelegen in Merksem, zorgt voor export naar de wereldmarkt. Al meer dan 500 jaar wordt daar kandijsuiker geproduceerd volgens hetzelfde recept als in de beginjaren dankzij het trage kristallisatieproces krijgt de suiker zijn unieke smaak en textuur. Recent sloot de Tiense Suikerraffinaderij een overeenkomst met Starbucks, waardoor dit typische Belgische en Antwerpse product aan een wereldreis begint. 

Sectoren: 
Deel deze pagina: