Tijdelijke kinderopvang op de Groenplaats

Twee jonge ondernemers bedachten een manier om shoppen in de binnenstad aantrekkelijker te maken. Op 1 juli openden Stéphanie Tysmans en Jelle Verlinden een tijdelijke kinderopvang. Terwijl kinderen tussen 3 en 12 jaar er komen spelen, kunnen ouders op hun gemak gaan shoppen tijdens de solden.

“De solden vallen samen met de zomervakantie en dan zit er vaak niets anders op dan samen met de kinderen te gaan winkelen”, vertelt Stéphanie. “Maar echt ontspannend is dat niet. Zo kwamen we op het idee om een kinderopvang te openen in de winkelstraat.”

Voor het proefproject zochten Jelle en Stéphanie een tijdelijke locatie in het hartje van Antwerpen. “We gingen langs bij enkele immokantoren, maar die verhuren niet zomaar voor een maand. Daarom namen we contact op met stad Antwerpen en zo vonden we het vrijstaande pand in het Grand Bazar Shopping Center. Het is ideaal gelegen en de kinderen hebben er veel ruimte om te spelen”, legt Jelle uit.

“Op 31 juli sluiten we de opvang weer. We zien het als een proefproject waaruit we willen leren. De partners die we gevonden hebben, zijn enthousiast over het idee. Bij de wintersolden gaan we opnieuw open. Daarna willen we graag uitbreiden naar andere Vlaamse steden.”

Praktisch

De pop-up kinderopvang bevindt zich in het Grand Bazar Shopping Center aan de Groenplaats. Kinderen van 3 tot 12 jaar zijn er welkom van 10 tot 18.30 uur.

http://www.shoppingopvang.be

Op zoek naar een tijdelijke locatie?

Stad Antwerpen helpt u op weg: 

Deel deze pagina: