Toon jonge werkzoekenden uw bedrijf en vind de juiste kandidaat via Engage+

De arbeidsmarkt is in verandering. U heeft ongetwijfeld al gemerkt dat het moeilijk is om bekwame jongeren de weg naar uw organisatie te doen vinden. Aanwerven vraagt nu om een andere aanpak. Via Engage+ geeft u jonge werkzoekenden een realistisch beeld van wat er in uw bedrijf gebeurt. U stelt de activiteiten en jobmogelijkheden in uw bedrijf aan hen voor.

Met Engage+ zet u de deuren van uw onderneming open voor werkwillige jongeren die het moeilijker hebben zich voor te stellen in een brief of tijdens een sollicitatiegesprek. Wij organiseren gratis het bezoek van een groep jongeren aan uw bedrijf. U bepaalt zelf het programma. De juiste profielen voor dit bedrijfsbezoek worden geselecteerd door professionele coaches die de jongeren begeleiden op zoek naar werk. Tijdens doe-activiteiten leren zij meer over de jobmogelijkheden in uw bedrijf terwijl u de competenties van deze jongeren leert kennen.

“Het is belangrijk om werkzoekende jongeren een goed beeld te geven van wat het betekent om bij De Lijn te werken als chauffeur of technieker. Een van onze grote uitdagingen voor de nabije toekomst is om continu nieuwe aanwervingen te doen. Jongeren zijn daarbij een belangrijke doelgroep. Het publiek dat in Antwerpen gebruik maakt van tram of bus bestaat ook voor 40% uit jongeren.” Geert Van Kerckhove, De Lijn

Engage+ formules

  • Tijdens een interactief spel (h)erkennen jongeren hun competenties, hun sterktes en zwaktes, krijgen ze inzicht in hun eigen functioneren. Ze krijgen concrete leerpunten mee.
  • Het bedrijf licht een vacature toe aan jongerenbegeleiders. Zij kunnen daarna de jongeren perfect voorbereiden op de sollicitatie.
  • Jongeren proeven via workshops van een voor hen totaal onbekende job, waarvoor ze in aanmerking komen.
  • Jongeren speeddaten met werknemers die vertellen wat ze doen en wat er in het bedrijf van hen verwacht wordt.
  • Jongeren worden in een totaal nieuwe omgeving uitgedaagd om samen hun grenzen te verleggen.

Heeft u vacatures waarvoor deze jongeren in aanmerking komen?

Dan werken we Engage+ op maat van uw bedrijf uit. 
Contacteer Terry Van Doosselaere, 0495 22 44 18, terry.vandoosselaere@stad.antwerpen.be

Cases van Engage+

Ikea, Coca-Cola, Katoennatie, KBC, De Lijn, bpost, DeFilharmonie, Proximus Foundation en Decathlon zijn bedrijven die al gebruik maakten van Engage+.

Sectoren: 
Deel deze pagina: