Top van de Europese communicatiewereld verzamelt voor eurobest Antwerpen

Van 1 tot 3 december 2015 wordt Antwerpen de thuishaven van ruim tweeduizend creatieve denkers en doeners. Eurobest, het belangrijkste Europese festival voor creativiteit in reclame en communicatie, strijkt dan in en rond de Arenbergschouwburg neer. 

Jaarlijks nemen tot tweeduizend creatieven uit heel Europa deel aan eurobest, dat bestaat uit tientallen seminars, workshops, academies en een young creatives competitie. De driedaagse wordt afgesloten met een awards ceremonie waar een internationale vakjury het beste Europese werk in communicatie en reclame van het voorbije jaar lauwert. Belgische communicatiebureaus scoren traditioneel erg sterk bij deze gerenommeerde prijzen, en bureaus als Duval Guillaume en LDV United haalden de voorbije jaren meerdere van de gegeerde prijzen naar onze stad. Vorig jaar werden 24 eurobest awards aan Belgische creatieven uitgereikt, in 2012 waren dat er zelfs 40. 
 
Het festival komt nu voor het eerst naar ons land, en niet alleen het programma, maar ook de samenstelling van de jury kleurt uitgesproken Belgisch. In de jury’s zullen minstens tien Belgen zetelen, en drie ervan zullen ook door landgenoten voorgezeten worden. Deze eer valt te beurt aan Geoffrey Hantson (Happiness, voormalig creatief directeur Duval Guillaume), Jens Mortier (Mortierbrigade en voorzitter Creative Club of Belgium)  en Leonid Sudakov (Mars Incorporated). 

Antwerpen geen toevallige keuze

De keuze voor Antwerpen kwam er niet toevallig. Louise Benson, festivaldirecteur van eurobest, legt uit: “België zit in de top van de wereldwijde creatieve communicatiewereld. Belgen pakken uit met ‘high level’ campagnes en verrassen elk jaar steeds meer (inter)nationale bedrijven met innovatieve ideeën. Door eurobest naar Antwerpen te brengen, erkennen we dit uitzonderlijk talent. Antwerpen vertaalt perfect wat Belgisch communicatietalent sterk maakt: een onverschrokken aanpak, rechtuit, een tikkeltje dwars, trots - mét de juiste dosis zelfrelativering. Die aanpak willen we graag aan de Europese wereldtop meegeven.” 
 
Reclame en communicatie vormen een van de belangrijkste creatieve sectoren in onze stad: er zijn meer dan 1200 ondernemingen in actief, op een totaal van goed 8000 creatieve bedrijven. Antwerpen staat eveneens bekend om haar uitstekende opleidingen, en ook tijdens eurobest zal er aandacht zijn voor het jonge talent dat van over het hele continent naar onze stad afzakt. Zo organiseert de Creative Club of Belgium een apart hoofdkwartier voor jonge creatieven, in de jeugdherberg Pulcinella, met een eigen programma en workshops. Het festivalprogramma van lezingen en workshops wordt in overleg met de lokale creatieve gemeenschap gemaakt, en zal op verschillende manieren ook door het grote publiek beleefd kunnen worden.
 
Geoffrey Hantson, chief creative officer bij Happiness en voormalig creatief directeur bij het Antwerpse Duval Guillaume concludeert: “Eurobest in Antwerpen, dat is de ultieme erkenning voor het feit dat op het internationale creatieve toneel de Belgische reclame-industrie al jarenlang ver boven zijn gewichtsklasse strijdt. Laten we daar allemaal heel erg fier op zijn en eurobest gebruiken als een stimulans om nog beter te doen.” 

Deel deze pagina: