Total investeert 1 miljard in Antwerpen

Olieconcern Total geeft groen licht voor een investering van 1 miljard euro in de Antwerpse raffinaderij en productiesite. Met deze beslissing wil het bedrijf zijn investeringen concentreren op grote geïntegreerde platformen en zo de sterkste concurrentiepositie binnen de industrie innemen.

“De goedkeuring van deze investering is een belangrijke mijlpaal voor de verdere ontwikkeling van de Antwerpse faciliteiten tot een van de meest winstgevende platformen voor de raffinage- en chemieactiviteiten van Total”, stelt Patrick Pouyanné, algemeen directeur van Total Raffinage & Chemie. 

“Met deze investering illustreert Total niet alleen haar streven om haar positie als één van de belangrijkste marktspelers binnen Europa te consolideren, maar ook haar vermogen om zich aan te passen aan de markttrends, bijvoorbeeld door haar productiecapaciteit terug te schroeven waar nodig en zich meer toe te leggen op producten met een hogere toegevoegde waarde, die tevens beantwoorden aan de strengste milieunormen.”

Bron: Haven van Antwerpen

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: