Tweede editie Antwerp Startup Fair groot succes

Na een succesvolle eerste editie in 2016, bundelde stad Antwerpen opnieuw de krachten met verschillende partners voor de organisatie van de Antwerp Startup Fair, de beurs voor iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van, werken voor of investeren in een startup. Meer dan 65 startups, 117 investeerders, 182 potentiële werkzoekenden en 106 aankopers bezochten de beurs op dinsdag 28 maart in De Shop.

Voor de tweede editie van de Antwerp Startup Fair bracht stad Antwerpen een aantal partners binnen het startup landschap samen. Het doel? Een sterk Antwerps ecosysteem verankeren waarin private organisaties, kennisinstellingen en overheid naadloos samenwerken.


Investeren in startups

In de voormiddag stond de Antwerp Startup Fair volledig in het teken van investeren in een startup. Maar liefst 117 investeerders, gaande van ‘business angels’ tot investeringsmaatschappijen en individuele beleggers, schreven zich al in om kennis te maken met beloftevolle startups.

Werken voor een startup

Startups zorgen voor werkgelegenheid. De deelnemende startups aan de Antwerp Startup Fair boden meer dan 50 openstaande vacatures aan, gaande van IT-ontwikkelaars tot marketeers en mensen met een salesprofiel. Daarnaast stonden zij open voor open sollicitanten, jobstudenten en stagiairs.
“Werken voor een startup staat garant voor werken in een innovatieve en dynamische werkomgeving”, zegt Stefan Goos, teamleider accountmanager van VDAB. “Als medewerker krijg je de kans om mee te groeien met een startup en deze van nul mee op te bouwen. De structuren zijn er minder hiërarchisch dan in grote bedrijven, en de taken vaak minder vastomlijnd. Je springt bij waar nodig en kunt zo ervaringen opdoen in verschillende domeinen, zoals finance en marketing.”


Kopen van startups

Om startups extra kansen te bieden om business te doen, nodigde de Antwerp Startup Fair bedrijfsleiders en aankopers uit om kennis te maken met hun innovatieve diensten en producten. Oprichter Start it @kbc, Lode Uytterschaut: “Toen we vorig jaar het idee van een Startup Fair lanceerden, kreeg de “buy from startups” insteek veel bijval van de startups zelf. Enerzijds is een eerste referentieklant voor startups vaak doorslaggevend voor hun slaagkansen en van grote waarde in kapitaalrondes. Het geeft anderzijds gevestigde bedrijven de kans om nieuwe innovaties te ontdekken en zo hun eigen concurrentiekracht te verhogen.”

Stad Antwerpen en IT-partner Digipolis geven met ‘Buy from Startups’ alvast het goede voorbeeld. Dankzij ‘Buy from Startups’ koopt Digipolis IT aan van startups, waardoor zij al vroeg klanten vinden voor hun producten. Op die manier kunnen startups sneller groeien.

 

Lees meer over het startup landschap in Antwerpen

Sectoren: 
Deel deze pagina: