Uitbreiding Antwerp’s Most Brilliant-juweliers

Intussen behaalden al veertien juwelierszaken het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant. Gerhild Kirchner en Wim Meeussen, beiden bekend voor hun creatieve en eigenzinnige ontwerpen, ontvingen op 10 juni het label. Daarmee is het duidelijk dat Antwerp’s Most Brilliant zich niet enkel richt op diamantjuweliers maar ook op andere juweliers die vakmanschap en service centraal stellen. 

Sinds de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre begin 2014 het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant lanceerden, kende het een groot succes. Enkel juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en service voldoen, krijgen het label, dat telkens voor twee jaar wordt toegekend. Een onafhankelijk controlebureau toetst de normen af. Dankzij het label kan de consument zijn juweel met een gerust gevoel kiezen uit het grote aanbod van diamanten en juwelen in Antwerpen.  
 
Intussen zijn er twaalf juweliers met in totaal veertien vestigingen die het label ontvangen hebben. De gelabelde juweliers bieden voor elke klant een gepast juweel: van haute joaillerie tot parels en unieke stukken, met of zonder diamant. Antwerpen is niet voor niets een broedplaats en een thuishaven voor creatief talent. 

Twee juweliers behaalden in juni het Antwerp’s Most Brilliant-kwaliteitslabel: Gerhild Kirchner en Wim Meeussen Goudsmederij

Sinds 1987 staat Wim Meeussen bekend voor originele ontwerpen in zijn typerende organische stijl. De juwelen worden stuk voor stuk met de hand gemaakt in eigen atelier, door een ervaren team. In zijn collecties is te zien dat Wim erg houdt van het contrast tussen matte en blinkende materialen of tussen grove structuren en fijne diamanten. “Het Antwerp’s Most Brilliant-label behalen, is als ontwerper een hele eer. Dit label is een erkenning van mijn vakmanschap, kwaliteit, betrouwbaarheid en klantenservice. Samen met het Handmade In Belgium-label - uitgereikt door Unizo - is dit de kers op de taart voor mij en mijn team”, aldus Wim Meeussen.
 
Gerhild Kirchner studeerde af als edelsmid/juweelontwerpster aan Sint Lucas, Antwerpen. Gerhild laat zich bij het ontwerpen leiden door impressies en gevoelens. Inspiratie haalt ze onder meer uit muziek, boeken, ontmoetingen en de stemmingen die deze teweegbrengen. Haar unieke sieraden worden handgemaakt in eigen atelier. “Het verkrijgen van het Antwerp’s Most Brilliant-label betekent voor mij een grote meerwaarde. Kwaliteit en betrouwbaarheid, alsook service naar de klanten toe vind ik een vanzelfsprekendheid. Ik zie dit label dan ook als een erkenning van mijn werk”, stelt Gerhild Kirchner.

Deel deze pagina: