Bedrijven maken kennis met Hobokense jongeren

Jongeren en bedrijven op een informele manier laten kennismaken om van elkaar te leren. Dat was het hoofdobjectief die woensdagnamiddag 21 januari in het Hobokense jeugdcentrum De Schietgang. Acht bedrijven gingen in op de uitnodiging van Stad Antwerpen. Umicore Hoboken was een van hen. 

“Voor ons is dit een unieke gelegenheid om de leefwereld van jongeren te leren kennen”, zegt Evelyne Vermeersch, PR & Marketing Manager van Umicore Hoboken. “We hadden zelf al jongeren bij ons uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek. Vandaag zijn wij bij hen te gast, de sfeer is dus helemaal anders. Vergeet ook niet dat we bijna buren zijn: onze fabriek staat in Moretusburg, om de hoek bij manier van spreken. Het zou zonde zijn om deze kans te laten liggen.”
 
Is Umicore naar hier gekomen om vacatures voor te stellen? Learning and development manager Koen Van den Breen schudt ontkennend het hoofd. “Dat is niet onze bedoeling. We beschouwen dit veeleer als een opstapje voor jongeren, waarbij we hen bepaalde richtingen uitwijzen. Wij zeggen: denk goed na over je studiekeuze, je doet er later zeker je voordeel mee op de arbeidsmarkt. Ik heb begrepen dat De Schietgang jongeren competenties  bijbrengt die ze later op de werkvloer goed kunnen gebruiken. Creativiteit en zelfredzaamheid zijn er daar twee van. Ik zie duidelijke parallellen. Wij brengen onze medewerkers soortgelijke competenties bij. Bij ons heet dat dan vernieuwing realiseren en resultaatgericht werken, met andere woorden: je doelen bereiken. Tijdens de gesprekken met jongeren valt het me op hoe bewust ze bezig zijn met hun toekomst. Ik vind dat ze daar een zeer volwassen kijk op hebben. Onze boodschap is dat ze werk moeten maken van een diploma, daar hameren we op. Een diploma is een toegangsticket tot een interessante job.
 
Ik heb de  jongeren ook verteld dat attitudes als openheid en respect heel belangrijk zijn op de werkvloer.” Evelyne Vermeersch knikt instemmend. “Dat zit hier wel goed, dat hebben we zelf kunnen vaststellen. We zijn hier open en ongedwongen ontvangen met drankjes en hapjes. Dat enthousiasme doet deugd. Of deze namiddag een vervolg krijgt? De jongeren komen binnenkort bij ons op bezoek. Dan kunnen ze zelf ontdekken wat werken in een bedrijf precies inhoudt. De uitstekende banden met onze buren willen we zeker onderhouden, zoveel is duidelijk.”  

Kennismaking met jongeren op maat van uw bedrijf 

Stad Antwerpen laat u als bedrijf kennis maken met jongeren. We organiseren hiervoor gratis projecten op maat van uw bedrijf. Tijdens deze kennismaking leert u de competenties kennen van jongeren die graag in uw bedrijf willen werken. Indien vacatures moeten ingevuld worden, kunnen interessante profielen uit deze pool van jonge werkzoekenden aangesproken worden.
 
Interesse? Neem contact op via terry.vandoosselaere@stad.antwerpen.be of 03 338 6892.

 
 
 

Deel deze pagina: