Van werkzoekende naar ondernemer. Stel je kandidaat als begeleidingspartner

Copyright: unsplash

Kan je Antwerpse werkzoekenden bereiken of mensen met ondernemersplannen die geen aansluiting vinden bij het bestaande startersaanbod om hun zaak te lanceren? Wil je je schouders zetten onder de ambitie van stad Antwerpen om meer mensen aan het werk te krijgen? Dan is deze oproep van stad Antwerpen iets voor jou.

Een kans om anderen te helpen ondernemen

Een job als zelfstandige in hoofdberoep, voor meer dan 30.000 Antwerpenaren is hun droom gerealiseerd. Stad Antwerpen wil ook werkzoekenden de kans geven om ondernemer te worden of om hun kansen als ondernemer te onderzoeken. 

Welke projecten ondersteunt stad Antwerpen?

Een businessplan opstellen, personeelsorganisatie uittekenen, klanten prospecteren… Projecten die in aanmerking komen voor deze oproep behandelen deze brede waaier startersvragen. Maar anders dan het huidige aanbod startersbegeleiding focust deze oproep van stad Antwerpen op de begeleiding van Antwerpse werkzoekenden die ervan dromen om een zaak te starten zoals jongeren, 50-plussers, niet EU-inwoners, anderstaligen, kortgeschoolden en mensen met een arbeidsbeperking. En anderzijds op de begeleiding van kwetsbare werkenden: mensen die tijdelijke werkloos waren, een outplacementtraject volgen of zelfstandigen met een faillissement achter de rug.

Je project biedt een duidelijke meerwaarde en aanvulling op het bestaande aanbod. Met extra aandacht om deze mensen te bereiken die overwegen ondernemer te worden, of al concrete plannen hebben, maar onvoldoende aansluiting vinden bij het bestaande startersaanbod. 

Voor wie?

Je hebt een ondernemingsnummer en bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Een natuurlijk persoon kan niet intekenen. Je kan ook een project indienen binnen een samenwerkingsverband.

Oordeel van de jury

Een jury zal je project beoordelen op basis van deze criteria:

  • is de steun nodig om je project te laten slagen?
  • hoe beantwoord je project de huidige noden op de arbeidsmarkt?
  • is de impact van je project meetbaar?
  • heb je expertise en ervaring om het project te realiseren?
  • heeft het project een goede prijs en kwaliteit verhouding?

De stad Antwerpen maakt in totaal €420.000 vrij voor deze oproep. Je project kan maximum rekenen op €200.000 ondersteuning.

Timing

  • Je kan je project indienen vanaf 13 december.
  • Op 23 januari 2022 om 23u59 sluiten we de inschrijvingen af.
  • Op 11 maart beslist stad Antwerpen welke projecten financiële steun krijgen, op basis van het jury advies.
  • Je project kan starten vanaf 14 maart 2022 en lopen tot 30 juni 2023.

Hoe schrijf je in?

Lees best eerst het reglement grondig door. Je project kan je indienen via deze link .

Info-moment en contact

Herbekijk hier het infomoment. 

Heb je een vraag? Ervaar je moeilijkheden om de inhoud van deze pagina goed te begrijpen? Contacteer ons via mail: work@antwerpen.be

Deel deze pagina: