Vergroot als digitale start-up of scale-up je kansen in Duitsland

Is jouw start-up of scale-up klaar om de Duitse markt te verkennen? Dan is dit een buitenkans. Je kan het online programma van innovatiecentrum UnternehmerTUM volgen. Zo stoom je je bedrijf klaar voor potentiële Duitse partnerbedrijven en klanten. Startups Geckomatics en Condugo waren aangenaam verrast over dit traject van hoog niveau. 

Een kans om de Duitse markt te verkennen

Duitsland heeft een groot business-potentieel als derde grootste investeerder in durfkapitaal in Europa. Met een bevolkingsaantal van 83 miljoen is het een belangrijke groeimarkt. Dat biedt kansen voor jouw bedrijf. Wie weet wachten Duitse investeerders op jouw innovatief product? 

Innovatiecentrum UnternehmerTUM

UnternehmerTUM is een toonaangevende incubator verbonden aan de Technische Universiteit van München. Via hun eigen incubate- & acceleratieprogamma, bieden ze online sessies aan om groeibedrijven voor te bereiden op de Duitse markt en ter ondersteuning van hun internationale groei.

Stad Antwerpen en Scaleup Vlaanderen bieden samen 10 plaatsen aan om deel te nemen aan het programma. Van deze 10 plaatsen zijn er 3 exclusief voor Antwerpse ondernemers gereserveerd, zij kunnen gratis deelnemen. De overige plekken zijn toegankelijk voor Vlaamse start-ups en scale-ups. Registratie en voorwaarden tot deelname kan je bekijken op de website van Scalup Vlaanderen

Kan jouw start-up of scale-up deelnemen? 

  • Is je bedrijf jonger dan 7 jaar? (afwijking mogelijk mits grondige argumentatie)
  • Heeft je bedrijf een werkend prototype en bij voorkeur ook een eerste betalende klant in België?
  • Ligt de focus van je activiteiten op de ontwikkeling van een innovatief product, met een investering van risicokapitaal?
  • Heb je nog geen vestiging in Duitsland, maar wel een duidelijke visie op de betreding van die markt?
  • Is je bedrijf actief in één van de volgende sectoren: digital health, health tech, smart industry, smart cities, mobility & logistics?

Kennis van Duits is een meerwaarde, maar geen noodzaak. Online sessies verlopen in het Engels.

Programma

Stad Antwerpen en Scaleup Vlaanderen slaan de handen in elkaar en stelden samen een programma op dat start-ups en scale-ups kunnen volgen. Het programma bestaat uit 10 sessies die plaatsvinden tussen 19 maart en 30 april. Bekijk het volledige programma:


Antwerpse startups lovend over samenwerking

Tijs Vangrunderbeek van Condugo en Bert Cattoor van Geckomatics volgden vorig jaar een online coaching met UnternehmerTUM. Deze startups met internationale ambities voelen zich thuis in Antwerpen. Voor de realisatie van hun ambities konden ze rekenen op stad Antwerpen. Bert Cattoor (Geckomatics): “Wij zijn al actief in een aantal internationale markten: van Israël tot Italië en hopelijk binnenkort ook in Chili en Australië. Niettemin blijven springplanken als dit traject erg welkom om een nieuwe markt aan te boren. Dankzij het programma met UnternehmerTUM hebben we nu een netwerk in Duitsland. Thijs Vangrunderbeek: 

 'We waren aangenaam verrast door het hoge niveau van coaching.'

Lees hun ervaringen in dit artikel

Hoe schrijf je in?

Is je bedrijf gevestigd in Antwerpen? Stuur voor 9 maart een mail naar katleen.denaeyer@antwerpen.be met deze documenten:

  • Je business-plan, leg de nadruk op de activiteiten die je wil ontwikkelen in Duitsland.
  • De belangrijkste verwezenlijkingen van het voorbije jaar van je bedrijf.
  • Stel je bedrijf voor in een korte presentatie: een tekst, video of powerpoint presentatie.

Vragen? Je kan Katleen De Nayer ook bereiken op 0499/77 11 74.

Is je bedrijf buiten Antwerpen gevestigd? Kijk dan op de website van Scaleup Vlaanderen om je in te schrijven.

Thema's: 
Deel deze pagina: