Verkeersvrije winkelas Meir

De stad wil de winkelas Meir nog aangenamer en bruisender maken voor bewoners, handelaars en bezoekers. Zij moeten zich veilig voelen en er onbezorgd kunnen wonen, werken of winkelen. In principe mag er nu al geen gemotoriseerd verkeer op de Meir tussen 11 en 19 uur. Vanaf dinsdag 19 juli zullen als bijkomende maatregel de verdwijnpalen rond de Meir geactiveerd worden.

Om de veiligheid in de winkelzone op de Meir te verbeteren, worden de bestaande verdwijnpalen in gebruik genomen en op strategische plaatsen aangevuld met vaste obstakels. Hierdoor wordt de toegang tot de Meir buiten de venstertijden effectief beperkt tot bewoners, stads- en hulpdiensten.

Vanaf 19 juli sluiten de verdwijnpalen de Meir af voor verkeer tussen 11 uur en 19 uur. De toegang ter hoogte van de Meirbrug zal tijdens deze periode eveneens afgesloten zijn. 

Een toegangsbadge werkt aan volgende verdwijnpalen

  • Jezusstraat
  • Leysstraat
  • Otto Veniusstraat
  • Kolveniersstraat
  • Wapper
  • Lange Klarenstraat

Toegang als handelaar

U kan een toegangsbadge aanvragen als

  • u over een eigen parkeerplaats beschikt in deze zone of
  • u voor de uitoefening van uw handelasactiviteit een voertuig nodig hebt.

Vraag uw toegangsbadge aan

Toegang als bewoner

Personen met een garage in de autovrije zone kunnen een badge aanvragen via het stadsloket van het district Antwerpen (Lange Gasthuisstraat 21). Dit kan met of zonder afspraak.

Bewoners van de autovrije zone met een handicap die geen wagen hebben en aangewezen zijn op derden voor hun verplaatsingen kunnen uiteraard ook een badge aanvragen. Hiervoor moet u een medisch attest voorleggen of in aanmerking komen voor een parkeerkaart voor personen met een handicap.

Laden en lossen in de autovrije zone

Particulieren die eenmalig toegang willen tot de autovrije zone tussen 11 en 19 uur kunnen hiervoor een aanvraag indienen op parkeerverbod.antwerpen.be. Hiervoor moet u eerst een A-profiel aanmaken.

Meer info

Ondernemingen en bedrijven kunnen contact opnemen met het Bedrijvenloket voor bijkomende informatie. Dit kan telefonisch op het nummer 03 338 66 88 of via bedrijvenloket@stad.antwerpen.be.

Deel deze pagina: