Vernieuwde innovatiehub ‘Dunden’ helpt start-ups en scale-ups groeien

© Jennard Faltakh

Stad Antwerpen wil start-ups en scale-ups alle kansen bieden om te starten, te groeien en te internationaliseren. Daarom opent op 9 december de vernieuwde innovatiehub Dunden de deuren. Naast een aanbod van betaalbare kantoorruimte voor start-ups en scale-ups, zal deze hub ook sterk inzetten op communitywerking.

Vooruitstrevende innovatiehub

Dunden is de nieuwe naam van het vroegere StartupVillage en zal gelden als een vooruitstrevende innovatiehub in de Antwerpse binnenstad. Omdat Dunden nauw aansluit bij het economische beleid van de stad, richt het zich onder meer op innovatieve start-ups die SaaS (software as a service) ontwikkelen, maar ook op scale-ups met een focus op gezondheidszorg, fondsenwerving, B2B-innovatie of sociale impact. Verder zal Dunden ook inzetten op de uitbouw van een start-up en scale-up community via relevante events en workshops voor de aanwezige bedrijven.

Modernisering gebouw

Venture Studios nv (De Cronos Groep) kreeg van de stad een investeringstoelage om het Dunden-gebouw te beheren en te exploiteren. Het voerde verbouwingen uit om het gebouw helemaal op maat te maken van start-ups en scale-ups. Hierbij werd het verouderde sanitaire blok gerenoveerd en ook een ruimte specifiek ingericht voor workshops. De bestaande eventlounge zal tot slot helemaal dienen voor communitywerking. Deze renovatie maakt van Dunden de uitgelezen dynamische innovatiehub voor Antwerpen. Met ook de zetel van het BlueHealth Innovation Center in dit gebouw, stimuleert Dunden bovendien de groei van start-ups en scale-ups die focussen op digitale gezondheidszorg.

Interesse?

Wil je graag met jouw start-up of scale-up de kantoormogelijkheden bij Dunden bekijken? Heb je eerder nood aan innovatieve cocreatie met gelijkgezinde starters en groeibedrijven? Bij Dunden kom je terecht in de Antwerpse innovatiecommunity van de toekomst. Lees alle mogelijkheden hier.

 

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: