Vijf juweliers behalen Antwerp’s Most Brilliant label

In februari 2014 lanceerden de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre het kwaliteitslabel voor juweliers: Antwerp’s Most Brilliant. 14 juwelierszaken behaalden al het felbegeerde label. Vandaag worden er daar 5 aan toegevoegd: Joaillerie du Centre, Nico Taeymans, Rembrandt Jordan, RÖELL Jewellery en Studio TWEE.

Antwerpen is een stad waar veel creatieve ondernemers actief zijn, het is een broedplaats voor creatief talent. Bovendien is de Scheldestad het wereldcentrum voor diamant. Het is dus niet verwonderlijk dat het de thuishaven is van veel talentvolle ontwerpers die edelstenen en 
-metalen vakkundig bewerken tot unieke juwelen.
 
Om de consument met vertrouwen te laten kiezen uit het grote aanbod van diamanten en juwelen in Antwerpen is er het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant, een initiatief van de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre. Enkel juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en service voldoen, kunnen het label halen. In totaal zijn er nu zeventien juweliers die het label hebben, goed voor negentien juwelierszaken. De gelabelde juweliers bieden voor elke klant een gepast juweel: van haute joaillerie tot juwelen met parels en unieke stukken, met of zonder diamant. De vijf nieuwe juweliers die in november het label behaalden, zijn opnieuw verspreid over het historisch centrum en de diamantwijk.
 

  • Joaillerie du Centre: Joaillerie du Centre startte in 1956. De zaak is intussen uitgegroeid tot een familiebedrijf met een grote passie voor juwelen in hartje diamantwijk. Joaillerie du Centre ontwerpt, vervaardigt en levert kwalitatieve juwelen, edelstenen, diamanten en parels. Ideeën van de klant kunnen naar wens uitgevoerd worden in eigen atelier. Ze bieden een uitgebreide service: van eenvoudige herstellingen over transformaties tot nieuwe creaties.
  • Nico Taeymans: Ontwerper Nico Taeymans staat voor eigenzinnige, handgemaakte en eigentijdse juwelen. De collectie omvat stukken die getuigen van een zorgvuldige afwerking, gecombineerd met een hedendaags look-and-feel. De gebruikte edelstenen, zoals diamanten, opalen en andere – soms ruwe – (half)edelstenen, worden deskundig geselecteerd en gezet. Halfedelstenen worden in eigen atelier geslepen.
  • Rembrandt Jordan: Pure vormen en een expressief karakter kenmerken het werk van Rembrandt Jordan. De unieke stukken zijn aanwezig zonder te overheersen. Technisch vakmanschap en kwalitatief hoogstaande materialen staan centraal. De dualiteit tussen man en vrouw inspireerde Rembrandt Jordan om een collectie trouwjuwelen te ontwerpen: sobere, krachtige paren die elkaar versterken.
  • RÖELL Jewellery: RÖELL Jewellery staat voor persoonlijkheid en elegantie. De collecties Black Beluga, Carrousel, Millésime, Eterno en Grace hebben elk hun bijzonderheden, van champagnekleurige en zwarte diamanten tot  bijzonder geslepen diamanten. Enkel zorgvuldig geselecteerde diamanten en edelstenen van de beste kwaliteit komen in aanmerking. De juwelen worden exclusief door de huisontwerpers gecreëerd en in eigen atelier geproduceerd door vakmensen.
  • Studio TWEE: Studio TWEE is een eigenzinnige juwelengalerie opgericht door Lotte De Mey en Nathalie Perneel. Design, ambacht en passie vormen de basis voor beide ontwerpsters. Ze houden ervan om met de klassieke gegevens van de juwelenwereld te spelen en die een persoonlijke toets te geven. Alle juwelen worden in het atelier met de hand gemaakt. Hun passie voor het ambacht en de techniek delen ze graag met anderen. Ze geven les in eigen atelier in allerhande bijzondere technieken en vaardigheden van het juweliersvak.

Lees meer over het Antwerp's Most Brilliant kwaliteitslabel

Sectoren: 
Deel deze pagina: