Vijf juweliers behalen opnieuw kwaliteitslabel Antwerp's Most Brilliant

Antwerp's Most Brilliant juweliers worden mee opgenomen in de communicatie van de stad.

Tijdens het jaarlijkse netwerkmoment "Antwerp's Most Brilliant" ontvingen 5 juweliers opnieuw het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant. Zij bewezen immers via een audit dat ze blijven voldoen aan alle criteria wat betreft betrouwbaarheid, productkwaliteit en service. Deze herlabeling is telkens twee 2 jaar geldig.

Het label biedt klanten een objectieve garantie dat ze juwelen van topkwaliteit kopen bij een betrouwbare juwelier in Antwerpen met een uitstekende service. De 5 juweliers die het kwaliteitslabel voor 2021 en 2022 ontvangen, zijn: Oriane, Diamond Blue, Rayjo, Adin en Rudiam

Antwerpen telt in totaal 21 Antwerp's Most Brilliant-juweliers.

Extra troef

Het kwaliteitslabel is een extra troef die Antwerpse juweliers kunnen voorleggen aan mogelijke klanten. Juweliers krijgen het label immers niet zomaar. Hun zaak moet financieel gezond zijn en voldoen aan de regelgeving. Ze moeten de klant goed en correct informeren over de kleur, vorm, zuiverheid en karaat van de diamant - in het jargon zijn dat vier C’s colour, cut, clarity en carat. Een andere vereiste is dat ze met erkende vakmensen werken en dat altijd de juiste certificaten moet kunnen worden voorgelegd over de herkomst van de diamant. Als de klant een diamant koopt bij een Antwerp's Most Brilliant-juwelier, weet hij dat jij geen kat in een zak koopt.

"Het Antwerp's Most Brilliant-label is één van de enige certificaten die in onze branche bestaan. Het staat voor juwelenfirma's die op een eerlijke manier zaken doen, die een eerlijk product verkopen en een goeie service aanbieden."

Christian Van der Veken, zaakvoerder Van der Veken.

Werelddiamantcentrum

Het kwaliteitslabel wordt uitgereikt door het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) op basis van een audit door KIWA, een geaccrediteerd controle-organisme. Dit gebeurt onder toezicht van de drie partners (stad Antwerpen, de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie en beroepsfederatie Ars Nobilis). Met dit label versterkt stad Antwerpen zijn imago als werelddiamantcentrum.

Oproep aan juweliers

Het is voor Antwerpse juweliers nog steeds mogelijk om het label te behalen. Als Antwerp's Most Brilliant-juwelier word je meegenomen in de marketingcampagne waarmee stad Antwerpen zich als diamantstad promoot in binnen- en buitenland.

Lees hier meer over het Antwerp's Most Brilliant-label

Deel deze pagina: