Virtuele Antwerp Startup Fair kent groot succes

Deze foto werd genomen tijdens ASF 2019. Dit jaar kozen we voor een digitale editie.

Op dinsdag 20 oktober vond de 5e editie van de Antwerp Startup Fair plaats. Dit platform zet in op de matchmaking tussen talent aan de ene kant en stageplaatsen en vacatures bij startups aan de andere kant. Dit jaar ontmoetten het potentieel talent en de startups elkaar online en met veel succes. Ook stad Antwerpen droeg zijn steentje bij.

380 online ontmoetingen tussen talent en startups

De Antwerp Startup Fair is een platform om toekomstige job- of stagemogelijkheden te bespreken. Tijdens meer dan 380 online video calls hebben Antwerpse startups maar liefst 158 ambitieuze jobzoekers ontmoet.

Deze cijfers tonen dat Antwerpen een brede vijver aan talent heeft én dat de Antwerpse startups dit talent goed kunnen gebruiken in hun verdere groei, ontwikkeling en internationalisering. Werken voor een startup staat garant voor werken in een innovatieve en dynamische werkomgeving. Medewerkers krijgen de kans om mee te groeien en om ervaring op te doen in verschillende domeinen, van finance tot marketing.

Productievere meetings dankzij nieuwe aanpak

Voor deze virtuele jobbeurs deed de organisatie een beroep op de webapplicatie van Conversation Starter, zelf een startup uit het Antwerpse. De werking is eenvoudig: aan de ene kant konden startups en scale-ups in een gepersonaliseerde omgeving hun bedrijf voorstellen en hun vacatures plaatsen. Aan de andere kant had het talent de mogelijkheid om een gratis en anoniem profiel aan te maken waarin ze konden aangeven wat hun kwaliteiten zijn en wat voor job ze zoeken.

Als er een match ontstond werd er een verzoek verstuurd om elkaar te ontmoeten tijdens de Startup Fair. Op de dag zelf ontmoetten deelnemers en bedrijven elkaar in een video call, vanuit het comfort van hun studentenkamer of kantoor. Deze laagdrempelige aanpak leverde productievere 1-op-1 meetings op.

Efficiënte organisatie

Eén van de deelnemende bedrijven was Becode, de codeerschool waar mensen gratis een opleiding tot webontwikkelaar kunnen volgen. Jorik Van den Bosch, Business Community Manager van Becode, was erg tevreden over deze online editie van de Antwerp Startup Fair: “Op voorhand was ik wat sceptisch over het concept van een virtuele jobbeurs. Maar ik kan alleen maar besluiten dat het heel efficiënt was georganiseerd en dat ik heel wat fantastische mensen heb ontmoet.”

Antwerpen richt zijn pijlen op de Europese top-10

De organisatie van de Startup Fair werkt nauw samen met studentenvereniging SINC, met TAKEOFF ANTWERP en met partners Experis en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Maar ook stad Antwerpen draagt zijn steentje bij en dat heeft zo zijn reden. Vandaag kent Antwerpen het snelst groeiende ecosysteem van digitale innovatie in Vlaanderen. Als deze ontwikkeling zich doorzet, is Antwerpen goed op weg om een internationale referentie te worden op het gebied van digitale innovatie. Stad Antwerpen blijft zich daarom inzetten om het ecosysteem van startups en scale-ups te doen groeien.

In de komende jaren wil de stad startups helpen uitgroeien tot scale-ups door hen toegang te faciliteren tot kapitaal, markten en talent. Op die manier kunnen de startups hier voor innovatie, werkgelegenheid en welvaart zorgen. De ambitie van de stad is duidelijk: ze wil binnen de vijf jaar een plaats innemen in de Europese top-10 van scale-up steden.   

Thema's: 
Deel deze pagina: