Volg de gratis inspiratiesessie van de eerste Antwerpse Reus: MOOY

Ondernemers detailhandel & horeca weten als geen ander dat een eigen zaak uitbaten onderhevig is aan veel veranderingen. Steeds vaker moeten zij zichzelf heruitvinden om klaar te zijn voor een volgende uitdaging.

 

Om te leren van ondernemers die met gelijkaardige uitdagingen kampten en oplossingen vonden, start stad Antwerpen met een reeks gratis inspiratiesessies. Daar vertelt een ondernemer – een Antwerpse Reus – hoe hij een belemmering counterde en omzette in een opportuniteit. Aanwezigen kunnen vragen stellen en inzichten verwerven die ze onmiddellijk kunnen implementeren.

 

Bent jij ook nieuwsgierig hoe andere ondernemers hun zaak leiden en doen groeien? Kom luisteren naar de ondernemersverhalen van de Antwerpse Reuzen.

 

16 november | Yana Lamon over de nieuwe focus van MOOY

Yana Lamon zet tijdens de eerste inspiratiesessie haar deuren open voor andere ondernemers. Zij startte MOOY als een blurring concept van voeding en make-up; een restaurant met biologisch menu en een winkel met natuurlijke beautymerken.

Als startende, jonge onderneemster riep ze de hulp in van Karl Magnus van PROEF. Hij was haar coach tijdens de oprichting van een zaak met een missie: iedereen vanbinnen en vanbuiten laten stralen.

Afstand nemen wanneer er iets schort aan het concept

Tijdens de lockdown nam ze de tijd om haar concept te herbekijken. Het bleek wel degelijk een moeilijke combi. Gaandeweg kwam de focus op horeca te liggen, met aanvullend de verkoop van een selectie duurzame, Belgische producten. De zaak werd heringericht, klanten kunnen nu via een app bestellen en het terras werd uitgebreid. Yana zet in op online storytelling via Facebook en Instagram. De mooie foto’s bij het menu en op de website zijn daar perfect materiaal voor.

Yana Lamon nam de tijd om met afstand naar haar onderneming te kijken en alles eens goed in overweging te nemen. Dat is haar sterkte. Het is niet evident om als ondernemer je eerste idee terug in vraag te stellen. Maar het is noodzakelijk als duidelijk wordt dat er iets schort aan het concept.

Wat de uitdaging blijft? Voor Yana is dat het concept in vraag blijven stellen en de gekozen lijn strak en consequent aanhouden. Vernieuwingen heel kritisch bekijken en de vraag durven stellen of deze wel passen binnen het concept.

“Regelmatig ontmoet ik jonge vrouwelijke onderneemsters. We zitten allen in een ander stadium van onze onderneming en helpen elkaar door tips en trends uit te wisselen.”

 

Steun en expertise van coach Karl Magnus van PROEF

Karl Magnus helpt om afstand te nemen en het bestaande concept te herbekijken. Met een kritische blik wordt beslist wanneer best stappen worden ondernomen. Karl zoekt mee naar de juiste antwoorden en houdt de ondernemer wakker in dit veranderingsproces.

Deelnemen aan de inspiratiesessie van MOOY en inschrijven voor een coachingsessie

Yana Lamon is een onderneemster die zich liet helpen door een externe expert, Karl Magnus. Benieuwd naar de groei en evolutie van haar onderneming en het aandeel van de coach, daarin?

Neem deel aan de online inspiratiesessie op maandag 16 november om 19u30.

 

 

Meer info vind je hier. Schrijf je NU in.

Wil jij net als Yana één van de 11 coachingsessies volgen die stad Antwerpen gratis aanbiedt? Luister dan zeker mee en schrijf je daarna in.

 

 

 

 

 

Deel deze pagina: