Waarom ik cowork? “Diversiteit aan locaties is groot pluspunt van Bar d’Office”

Flexibel, comfortabel en toegankelijk: dat zijn de typische kenmerken van een coworkingspace. Antwerpen telt tientallen flexibele werkplekken, maar wat zijn nu de echte voordelen ervan? In een meerdelige reeks vertellen ondernemers en bedrijven waarom ze werken in een Antwerpse coworkingruimte. Deel 1: Gitlab stimuleert coworking in Bar d’Office. Wanneer de werknemers van Gitlab n Antwerpen vergaderen, kiezen zij voor één van de locaties van coworkingnetwerk Bar d’Office. 

Gitlab is met toegepaste software wereldwijd actief in 65 landen. Voor de werknemers is werken vanop afstand verplicht, want er zijn geen vaste kantoren. Kristof Goossens is solution architect voor Gitlab en net als zijn drie Belgische collega’s werkt hij steeds vanuit één van de meer dan twintig Bar d’Office-coworkings in Vlaanderen en Brussel. In dit uitgebreide netwerk begin je zonder extra papierwerk zomaar op één van de locaties te werken.

“Werken waar en wanneer je maar wil zit ons in het bloed waardoor we zeer bewust de uitstoot van CO2 beperken.”

Coworking in DNA

“Ons bedrijf heeft een heus ‘remote manifesto’: we werken allemaal uitsluitend vanop afstand waardoor we eigenlijk een duizendtal minikantoren hebben. Werken waar en wanneer je maar wil zit dus in ons bloed waardoor we zeer bewust de uitstoot van CO2 beperken. In België maakt Gitlab voornamelijk gebruik van het Bar d’Office-netwerk: het is een betrouwbare oplossing met een familiaire sfeer die ons woon-werkritme perfect ondersteunt.”

Vergaderen in Antwerpen

Omwille van mobiliteitsredenen werkt Kristof vaak in Zellik. “Ik woon in Wemmel, dus vermijd ik zo de hectiek van de Brusselse Ring en kan ik de kinderen makkelijk naar school brengen. Als ik een vergadering heb met mijn Belgische collega’s sta ik op vijf minuten aan het station en kan ik vlot overal heen.” Die mobiliteitsvoordelen zijn volgens hem essentieel. Hij en zijn Nederlandse collega’s vergaderen één keer per maand, afwisselend in Utrecht en Antwerpen. “Met de noorderburen vergaderen we in Antwerpen dan in de Bar d’Office nabij het Centraal Station. Zo kunnen we achteraf makkelijk het centrum bezoeken, wat zowel voor het werk als de collegialiteit een immens voordeel biedt.”

Coworking blijft een vooruitstrevende oplossing voor filialen en bedrijven. Naast het verbeteren van de werk-privébalans, biedt coworking tal van mobiliteitsvoordelen. Er staat zo steeds een volledig uitgerust kantoor klaar op verschillende, vlot bereikbare locaties. De enorme tijdswinst die men hierdoor behaalt, zorgt ervoor dat coworking voordelen biedt voor elke werkgever.

Deel 2: coworking in Mundo-a

Info

Ook op zoek naar een coworkingruimte in Antwerpen? Wij bundelden ze voor jou.

 

 

Deel deze pagina: