WeavAir wint Antwerp Pitch competition

Tijdens de Antwerpse handelsmissie naar Canada (van 22 tot en met 28 oktober) werd in Toronto een business-seminarie rond digitale innovatie georganiseerd en vond een pitch wedstrijd plaats voor beloftevolle Canadese startups. De winnaar van de pitch wedstrijd is WeavAir.

Op 24 oktober organiseerde de stad Antwerpen een business-seminarie rond digitale innovatie in Toronto. John Baekelmans, managing director van het vooraanstaande onderzoekscentrum imec, lichtte het City of Tings-project toe. Jacques Vandermeiren, CEO van de Haven van Antwerpen, stelde het havenproject Nxtport voor en Silvia Lenaerts, vice-rector valorisatie en ontwikkeling van UAntwerpen, gaf een presentatie over de gloednieuwe Internet of Things opleiding.

Het business-seminarie werd afgesloten met een heuse pitch wedstrijd. Vier beloftevolle Canadese startups werden geselecteerd om hun onderneming te pitchen voor een professionele jury, onder leiding van schepen Caroline Bastiaens. Elke startup kreeg vijf minuten om de jury te overtuigen, waarna de jury gedurende twee minuten bijkomende vragen kon stellen. WeavAir bleek de sterkste en werd de winnaar. WeavAir ontwikkelt geavanceerde sensortechnologie die op basis van patroonherkenning de werking van HVAC-systemen helpt verbeteren. Dit vermindert de onderhoudskosten, verbetert de luchtkwaliteit en heeft bijgevolg positieve gezondheidseffecten.

WeavAir mag nu een maand gratis naar Antwerpen om business opportuniteiten in de stad te ontdekken. De Canadese startup krijgt een bureau in de Boerentoren van Start it@kbc, zodat hij een maand lang kan terugvallen op het sterke netwerk van de incubator.

WeavAir sluit sterk aan bij de ambitie van de stad Antwerpen om sterker in te zetten op innovatieve digitale oplossingen die bedrijven en het dagelijks leven van mensen helpen verbeteren.

 

Lees meer over Mission Canada

Thema's: 
Deel deze pagina: