Webapplicatie ‘naar jobs in de haven’ wijst werkzoekenden de weg

In de haven van Antwerpen zijn heel wat jobs te vinden voor de meest uiteenlopende profielen. Voor werkzoekenden die geen eigen vervoersmiddel hebben, lijken die jobs onbereikbaar. Daarom ontwikkelde de stad een kaartapplicatie die al de vervoersmogelijkheden op een eenvoudige manier laat zien.

De haven biedt werkgelegenheid in meerdere economische sectoren. Er zijn heel wat jobopportuniteiten voor werkzoekenden met de meest uiteenlopende profielen maar voor werkwilligen die geen eigen vervoersmiddel hebben, lijken die jobs soms onbereikbaar. Vaak kennen deze mensen geen alternatieven voor eigen vervoer zoals de Linkeroeverpendel, de I-BUS of busvervoer dat de bedrijven zelf organiseren. Ook onbekend zijn de fietsroutes en het carpoolen dat werknemers zelf organiseren. Daarom ontwikkelde de stad Antwerpen de kaartapplicatie www.naarjobsindehaven.be, een handige tool om vlot de weg naar een bedrijf in de haven te vinden. De applicatie is opgebouwd rond een digitale kaart waarop de bedrijven in het havengebied terug te vinden zijn. Via een zoekfunctie komen gebruikers te weten welke mobiliteitsopties en -voordelen bedrijven aanbieden.

Eenvoudige tool die jobopportuniteiten verhoogt

De kaart is een handig hulpmiddel voor professionele jobcoaches die werkzoekenden begeleiden in hun zoektocht naar werk. De regio waarbinnen naar werk gezocht wordt, kan aanzienlijk vergroten. De weg uitstippelen naar een sollicitatiegesprek, wordt makkelijker. De taal en de zoekfunctie van de kaart zijn bewust eenvoudig gehouden, waardoor deze tool kan gebruikt worden tijdens lessen voor anderstalige nieuwkomers en door werkzoekenden die minder vlot ter taal zijn. Er is ook een handleiding beschikbaar.

Deel deze pagina: