WebComrades scoort in New York

WebComrades met Stijn, Bas, Raquel, Tom, Thomas, Jo en Stijn

WebComrades, het Antwerpse bedrijf achter de app 'Velo Antwerpen', is ook aan de andere kant van de oceaan aan een opmars bezig. "De voorbije maanden ontwikkelden we ook bike share apps voor New York, Chicago, San Francisco Bay Area en het Spaanse Zaragoza", zegt oprichter en zaakvoerder Tom Claes (35).

WebComrades ontwikkelt mobiele applicaties voor smartphones. "Een paar jaar geleden introduceerde de stad het publieke fietssysteem 'Velo' in Antwerpen. Wij hebben toen een app ontwikkeld die enkele maanden later is uitgegroeid tot de officiële Velo-app. In opdracht van de Amerikaanse communicatiegigant Clear Channel maakten we ook een bike share app voor de Spaanse stad Zaragoza", vertelt zaakvoerder Tom Claes. "Dankzij die apps kunnen gebruikers van een publiek fietssysteem op hun smartphone zien waar er fietsen of vrije plaatsen zijn en de snelste weg naar een station berekenen." 

Tevreden Amerikaanse fietsers

"De voorbije zomer probeerden we het ook in enkele Amerikaanse steden. We begonnen met New York, nog altijd de stad die het meest tot de verbeelding spreekt. Nog geen 48 uur nadat we de app hadden ontwikkeld, konden de New Yorkers ze al downloaden. De officiële bike share app van New York telt wel meer gebruikers. Niet onlogisch, want het fietssysteem in die stad wordt gesponsord door Citibank. Tegen zo'n enorm marketingbudget kunnen wij niet op."

"Maar als ik dan de tevredenheidsscores bekijk, blijkt dat wij bijna twee keer zo goed scoren als de officiële app. Het grote verschil tussen beide? Via onze app zie je de info die je als fietser nodig hebt. De officiële bike share app van New York toont ook nog eens ergerlijke sponsorlogo's en overbodige info zoals de locaties van bankautomaten."

Ook voetbalsupporters weten waarom 

"Verder maken we apps waarmee voetbalsupporters op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws van hun club. Onder meer Ajax, Standard Luik en enkele Scandinavische eersteklassers behoren tot onze klanten. 80% van onze omzet halen we trouwens uit het buitenland. Momenteel werken we aan een app voor smart-tv, dat zijn televisies met internetfuncties."

"Ons doel voor de volgende jaren? Het zou fijn zijn als nog meer steden onze bike share apps overnemen. We hebben er nu al verschillende gemaakt en kennen ondertussen de do's en dont's. En verder willen we blijven groeien als bedrijf, want de technologische ontwikkelingen in onze sector gaan verschrikkelijk snel. De smartphone bestaat amper 5 jaar, en toch lijkt het al een eeuwigheid geleden."

Bron: De Nieuwe Antwerpenaar

Thema's: 
Deel deze pagina: