Welke extensie kiest u best voor een sterke domeinnaam?

U wil een domeinnaam die sterk aansluit bij de naam van uw bedrijf en waarmee u hoog scoort in de zoekrobots. Maar hoe zit dat met de extensies?

Net zoals u goed heeft nagedacht over de naam van uw bedrijf, besteedt u best voldoende aandacht aan het adres waarmee u online kan worden gevonden: uw domeinnaam, bijvoorbeeld www.mijnbedrijf.be. Het belang van een online aanwezigheid valt moeilijk te overschatten. Het is logisch dat u uw bedrijfsnaam gebruikt in uw domeinnaam. Maar ook de extensie moet een weloverwogen beslissing zijn. 

Momenteel bestaan er 2 soorten domeinnamen:

  • domeinnamen die eindigen in landenextensies zoals .be, .nl, .de
  • domeinnamen met generieke extensies zoals .biz, .com, .shop, .app, .wine

Sinds oktober 2014 kan u ook de .vlaanderen-domeinnaam registeren.

Maar hoe maakt u nu een weloverwogen keuze? U kan voor een extensie kiezen omdat die past bij uw identiteit, bedrijf, product, sector, klanten of geografische ligging. Het is vaak ook aangewezen om uw domeinnaam te registreren met meerdere extensies, als die combinaties tenminste nog vrij zijn.

De 'juiste' extensie kan u extra helpen scoren in zoekrobots, als die gepaard gaat met de 'juiste' content. Zo zal uw .vlaanderen-website vlotter worden opgepikt wanneer die regionale extensie gepaard gaat met voldoende regionale informatie op uw website.

TIP: Kijk op www.dnsbelgium.be voor alle informatie over .be, .brussels en .vlaanderen domeinnamen.

 

bron: Unizo 

Deel deze pagina: