Welke nieuwe innovatiekansen laten diamantbedrijven schitteren?

Copyright: Donald Woodrow

Hoe innoveer je je diamantbedrijf in Antwerpen? Robotica, automatisering, digitalisering... waarvoor je ook kiest, stad Antwerpen begeleidt je diamantbedrijf om 'futureproof' te worden.

Het wereldcentrum van de diamant is Antwerpen, al meer dan 570 jaar. De sterke band uit het verleden wil de stad Antwerpen ook in de toekomst nog versterken. De stad Antwerpen lanceert daarom innovatietrajecten voor diamantbedrijven. Want je bedrijf klaar maken voor de toekomst, doe je niet alleen. 

Nieuwe innovatiekansen

Als ondernemer is het niet evident om van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te zijn: kies ik voor een nieuwe financieringsmogelijkheden met fintech oplossingen, onderzoek ik hoe artificiële intelligentie kan benut worden in mijn business model of ga ik met mijn bedrijf resoluut werken op digitalisering? 

Stad Antwerpen werkt samen met expertengroep ‘Verhaert | Masters in Innovation’. Ze hebben expertise in service design, digitale bedrijfsmodellen, AI, automatisering, open innovatie. 
Samen hebben ze een programma gelanceerd, specifiek voor de diamantsector. Lees er alles over de innovatieprojecten voor de diamantsector, met finaniciële steun van stad Antwerpen.

Zes domeinen om te vernieuwen

Uit een eerste bevraging bij experten en bedrijven uit de diamantsector kiezen bedrijven voor zes domeinen op het vlak van innovatiemogelijkheden. Verhaert voerde dit onderzoek, ze stelt samen met stad Antwerpen de zes domeinen in detail voor aan de sector op 16 december. Het is duidelijk, er bestaan tal van innovatiemogelijkheden voor diamantbedrijven. Ga voor innovatie en maak je bedrijf klaar voor de toekomst. De stad Antwerpen biedt je deze innovatietrajecten kosteloos aan. 

Gratis webinar

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan het innovatieprogramma? Wil je meer weten over zes mogelijkheden voor innovatie in de diamantindustrie? Herbekijk hieronder het webinar. Je kan in de rechterbovenhoek navigeren naar het onderdeel dat je opnieuw wil bekijken.

Sprekers:

  • Peter Wouters, schepen bevoegd voor diamant, stad Antwerpen 
  • Sandy Ceulemans, Manager Diamond Business & Innovation, stad Antwerpen
  • Karen Rentmeesters, Manager PR & Communicatie, AWDC
  • Alexander Frimout, Consultant InnoLab, Verhaert
  • Helen Gallagher, Diamond Business & Innovation, stad Antwerpen
Thema's: 
Deel deze pagina: