Werknemers coachen jongeren in hun zoektocht naar werk

50-plus werknemers die jongeren met een migratieachtergrond op weg helpen in hun zoektocht naar een job; als werkgever kan u dit DUO for a JOB project mee ondersteunen. Tijdens wekelijkse ontmoetingen geven de mentoren advies vanuit hun beroepservaring en helpen ze de jongeren hun professioneel netwerk uit te breiden. Als werkgever kan u dit project mee ondersteunen door uw ervaren werknemers aan het project te laten deelnemen.

Sinds de start van het project werden er in België al 1356 duo’s gevormd. Carlos Rovzar van DUO for a JOB onderstreept het succes van het project: “Maar liefst 71% van de jongeren start binnen 12 maanden een job, stage of beroepsopleiding naar keuze. In Antwerpen hebben we op dit moment al 153 duo’s opgestart. Er zijn nog veel duo’s bezig met hun traject, maar de eerste resultaten lijken die cijfers nog te overtreffen”, zegt Carlos trots.

Coaching bij solliciteren

Een van die succesverhalen is dat van Sarbaz Ahmadzai, een 26-jarige vluchteling uit Afghanistan die met de hulp van zijn mentor een voltijdse job vond als kok bij Bar Noord. Initieel kreeg Sarbaz vaak geen antwoord op zijn sollicitaties bij verschillende restaurants, ondanks zijn ervaring in de horeca. “Ik heb hem geleerd hoe hij minder, maar wel gerichter kon solliciteren”, zegt zijn mentor Lieven Van Praet. Tijdens de coachingsessies leerde Sarbaz hoe hij een overzichtelijk cv en een overtuigende motivatiebrief kon opstellen.

Vertrouwen en zelfvertrouwen

Het succes van het project is volgens Lieven te danken aan de langetermijnsamenwerking tussen mentor en mentee: “Tijdens het traject bouw je een vertrouwensband met elkaar op. Door te leren welke kwetsbaarheden er bij de jongeren spelen, kan je hen beter begeleiden en hun zelfvertrouwen vergroten.” Ook Sarbaz is enthousiast over de werking van Duo for a Job: “Ik heb al zeker vijftien mensen naar DUO for a JOB verwezen. Dankzij deze organisatie heb ik een voltijdse job gevonden die ik graag doe.”

Coachingopleiding en zes maanden begeleiding

Voordat Lieven mentor van Sarbaz werd, volgde hij eerst een vierdaagse opleiding. “Deze opleiding is verplicht. De focus ligt op het ontwikkelen van sociale vaardigheden (interculturele communicatie, luisteren, jongeren begeleiden,… ). Verder leren de toekomstige mentoren welke obstakels er op de arbeidsmarkt zijn voor jongeren met een migratieachtergrond”, zegt Carlos. Deze opleiding is gratis voor mentoren en wordt gespreid over twee keer twee opeenvolgende dagen.

Vervolgens ontmoeten mentor en mentee elkaar zes maanden lang wekelijks. Handig is wanneer deze sessies tijdens de werkuren kunnen ingepland worden. “In 2019 willen we in Antwerpen tweehonderd nieuwe duo’s opstarten. Daarvoor zijn we steeds op zoek naar nieuwe mentoren en steun van de bedrijfswereld”, zegt Carlos. “Op dit moment hebben we al partnerships met bedrijven zoals BPOST, BNP Paribas Fortis, SD Worx, Ethias en Partena. Via hun steun kunnen we extra duo’s opstarten. “

Nieuwe jobinvulling en coaching

Door hun lange ervaring in de bedrijfswereld in te zetten bij de zoektocht naar werk voor de jongere, geven werknemers hun job ook een nieuwe invulling. Via het mentorschap leren de 50-plussers nieuwe coachingvaardigheden die goed van pas komen op de werkvloer. Dankzij de vierdaagse opleiding en hun ervaring als mentor, kunnen deze werknemers bijvoorbeeld ook worden ingezet om jonge starters in een bedrijf te begeleiden. “Bovendien is het voor bedrijven een ideale kans om hun sociale impact te vergroten en nieuw divers talent te verwelkomen”, vult Carlos aan.

Interesse om jongeren met een migratieachtergrond op zoek naar werk te coachen?

Neem contact op met DUO for a JOB

Deel deze pagina: