Winkelhieren: bekijk de infosessie en haal maximaal voordeel uit Winkelhierdag

Foto: GettyImages

Op 21 maart is het nationale Winkelhierdag. Doet u mee? Bereid u voor en volg op 2 maart de online infosessie met (communicatie)tips.

Het belang van Winkelhieren

De Winkelhier-campagne zet de troeven, meerwaarde en het belang van lokaal kopen in de verf. Als winkelier levert u namelijk belangrijke bijdragen aan de gemeenschap door voor tewerkstelling te zorgen of lokale initiatieven en verenigingen te sponsoren. Winkels zijn belangrijk voor een levendige buurt.

Lode Hendrickx is Winkelhier en runt Slagerij de Laet in Ekeren: “Ik raad ondernemers zeker en vast aan om deel te nemen. Elke kans om jezelf als kleine zelfstandige in het daglicht te zetten moet je benutten. Ik kreeg van mijn klanten al veel positieve reacties op het promomateriaal. De mensen staan achter de actie; ze willen lokaal kopen, ze willen een bekend gezicht en een vertrouwensband. Door lokaal te kopen zijn klanten zeker van de kwaliteit, en voor het goede contact en de babbel komen ze altijd terug.”

“We nemen ook deel aan de actie FC Minder Afval. Daardoor hebben we er zelfs al klanten bij gekregen, dat vind ik super. Er is minder schroom om met eigen potjes te komen. Zowel FC Minder Afval als Winkelhieren spelen in op nieuwe behoeftes van klanten.”

Maak u kenbaar als Winkelhier

Zet uzelf als Winkelhier in de spotlight. Gebruik daarvoor het campagnemateriaal van UNIZO in uw winkel, op uw website en op sociale media. Kies uit voorbeeldteksten, logo’s, banners, e-mailhandtekeningen, affiches, stickers, sociale media tools en meer. Als lid van UNIZO kan u het campagnemateriaal zelfs personaliseren door de naam van uw zaak erop te zetten, of via een boodschap te laten weten hoe u uw steentje bijdraagt aan onze gemeenschap en economie.

Spoor ook uw klanten aan om te tonen dat ze Winkelhieren via hun sociale media. Zij kunnen bijvoorbeeld hun aankopen delen op Instagram met de hashtag #Winkelhieren, of via de website van UNIZO een Facebookpost delen over Winkelhieren.

Sectoren: 
Deel deze pagina: