Winkelzondag in teken van Innovation Boulevard

Tijdens de winkelzondag op 1 maart kunnen bezoekers allerlei nieuwe digitale toepassingen uitproberen in de winkels. Van een digitaal pashokje tot interactieve etalages en een slimme wachtrij. De gratis app OJOO leidt shoppers langs de route.

Sinds begin februari pakken verschillende winkels van aan het Centraal Station tot de Grote Markt uit met digitale toepassingen. Deze Antwerpse primeur kreeg de naam Innovation Boulevard en maakt winkelen op de Meir nóg leuker.

Een intelligente paskamer

Verkoopster Lisa Van de Put van kledingzaak McGregor toont trots haar nieuwe ‘digitale’ paskamer. “Als je een kostuum past, is een simpel tikje op het scherm genoeg om enkele hemden te zien die daar bij passen. Of als je broek wat knelt, kan je het scherm aantikken, waardoor ik een biepje krijg en langskom om je verder te helpen. En als je blij bent met je nieuwe outfit, kan je dat meteen met één klik op Facebook zetten. Onze klanten moeten nog wat wennen, maar ze zijn wel enthousiast. Zoveel luxe in de paskamer is echt wel nieuw.” 
"En achter de hoek bij Jetair kan je in de etalage de digitale wachtrij aanklikken, vervolgens rustig een koffie gaan drinken, en je krijgt dan een sms’je wanneer je aan de beurt bent. Een ander voorbeeld is de Lunchgarden, met een digitale speelhoek voor kinderen."

Digitale extraatjes bij het winkelen

Bij Gaastra kunnen klanten zichzelf vanuit alle hoeken bekijken in de Magic Mirror. Bij Hans Anders is brillen vergelijken nu een plezier, met de Optician Mirror. Op de Teniersplaats staat een megascherm waarop voorbijgangers SNAKE kunnen spelen. En de magic mirror in koffiebar Maurice is de ideale plek voor een selfie.

Tweeten in café ’t Schoon Verdiep

Naast al die nieuwigheden kunnen shoppers In het weekend ook naar de nieuwe pop-upbar 't Schoon Verdiep in het stadhuis. Ze krijgen er zeer efficiënte tafelbediening dankzij digitaal vernuft en kunnen tweets en posts plaatsen op de Social Media Wall.
 

Meer info

  • Download de wandelroute via de gratis app OJOO. Het bevat alle tools, de route en een spel.
  • Winkelzondag: eerste zondag van de maand in het historisch centrum. De winkels bepalen zelf of ze openen tijdens welke uren.
  • www.innovationboulevard.be
Deel deze pagina: