Word Antwerps diamantambassadeur en teken met ‘In Antwerp we speak diamond’

Antwerpen stelt de baseline ‘In Antwerp we speak diamond’, die de stad op de kaart zet als wereldcentrum voor diamant, open voor bedrijven en organisaties werkzaam in de sector. Reeds 20 partijen tekenden de licentieovereenkomst.  

Antwerpen is de belangrijkste diamanthandelsstad ter wereld. Vorig jaar werd hier 224,7 miljoen karaat ruwe en geslepen diamant verhandeld, goed voor een waarde van 46 miljard dollar. 86% van de ruwe diamant en 50% van de bewerkte diamant wereldwijd wordt fysiek gekocht en verkocht in Antwerpen. Bovendien koppelt de stad uitmuntend vakmanschap en spitstechnologie aan transparantie met een sterke focus op compliance.

‘In Antwerp we speak diamond’ mee uitdragen in de communicatie

Dit wordt vertaald in een baseline die de stad liet ontwikkelen naar aanleiding van de 570ste verjaardag van de sector. Met ‘In Antwerp, we speak diamond. Diamond Capital since 1447’ werkten de koepelorganisatie Antwerp World Diamond Centre, de provincie en de stad vorig jaar samen aan de internationale positionering van Antwerpen als wereldcentrum voor diamant.

Omdat die slagzin zo sterk de eigenheid van Antwerpen als diamantstad verwoordt, besliste de stad om het gebruik van ‘In Antwerp we speak diamond’ ook toe te kennen aan bedrijven en organisaties gelieerd aan de diamantindustrie in de stad. Zij ondertekenen een licentieovereenkomst die hen toelaat de baseline te gebruiken en uit te dragen via hun eigen communicatie.

Diamantambassadeurs

Inmiddels zijn er al twintig ambassadeurs die de licentie hebben ondertekend. De Antwerpsche DiamantKring, IGC Group, ROËLL Diamonds & Jewels (*), Intralcor, Torrini, VomDiam, Silvius Druon, Beladamas, Pavels Collection, Van der Veken Juweliers (*), Rudiam (*), Nico Taeymans (*), Diamond Blue - Oriane Diamonds & Jewelry (*), Nancy Aillery Jewelry Design, Antwerp World Diamond Centre, Shamas, Aria Designs, Dev Jewels, Baunat en Carat Consulting.

Een aantal van deze ambassadeurs hebben ook het Antwerp’s Most Brilliant (*) kwaliteitslabel behaald. Sinds 2014 kent de stad, na een strenge doorlichting, dit kwaliteitslabel toe aan Antwerpse juweliers. Met dit label garanderen ze betrouwbaarheid, productkwaliteit en een uitstekende service.

Bent u diamantair, juwelier of een bedrijf gelinkt aan de diamantsector en wil u Antwerpen mee promoten als wereldcentrum voor diamanthandel? U ondertekent een licentie en gedurende de looptijd kan u het woordmerk en label ‘In Antwerp we speak diamond’ mee opnemen in hun communicatie, volgens welbepaalde richtlijnen in de overeenkomst (ENG versie).

Hebt u vragen of wil u een NL versie? Mail naar AntwerpsMostBrilliant@antwerpen.be en wij nemen contact met u op.

Sectoren: 
Deel deze pagina: