Zes juweliers behalen nieuw kwaliteitslabel

Op 29 januari ontvingen 6 juweliers als eerste het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant. Zij voldoen aan alle kwaliteitscriteria over aanbod, conformiteit met de Belgische regelgeving, moraliteit, duurzaamheid, veiligheid, klantgerichtheid en productinformatie.

Het label biedt consumenten een duidelijke, objectieve garantie dat ze juwelen van topkwaliteit kopen bij een betrouwbare juwelier met een uitstekende service. De zes juweliers die het kwaliteitslabel 2014 ontvingen, zijn: Juwelen L&A, Juwelenhuis Ruys, Slaets, Juweliershuis Orogem, Van der Veken en Diamani Jewels.

Extra troef

Met valentijn voor de deur is het kwaliteitslabel een extra troef voor zowel de consumenten als de deelnemende Antwerpse juweliers. Wie zijn geliefde wil verrassen, kan bij hen met een gerust hart terecht voor het ultieme symbool van liefde: een schitterend juweel.

"Ik ben zeer blij als Antwerpse diamantair deze erkenning te krijgen na 30 jaar gepassioneerd op een correcte en eerlijke manier handel te drijven in deze sector. Beroepsethiek primeert in mijn leven", vertelt Patrick de Landtsheer, zaakvoerder Diamani Jewels.

Juweliers krijgen het label immers niet zomaar. Jean Van der Haegen van Juwelenhuis Ruys verduidelijkt: “Je moet financieel gezond zijn en voldoen aan de regelgeving. Je moet de klant goed informeren over de kleur, vorm, zuiverheid en karaat van de diamant - in het jargon zijn dat vier C’s colour, cut, clarity en carat. Een andere vereiste is dat je met erkende vakmensen werkt en dat je altijd de juiste certificaten moet kunnen voorleggen over de herkomst van de diamant. Als je een diamant koopt bij een labelhouder, weet je dat je geen kat in een zak koopt.”

Werelddiamantcentrum

Het kwaliteitslabel wordt uitgereikt door het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) op basis van een audit door KIWA, een geaccrediteerd controle-organisme en onder toezicht van de drie partners (de stad, de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie en beroepsfederatie Ars Nobilis). Met dit label wordt bovendien het imago van Antwerpen als werelddiamantcentrum verder versterkt.

Oproep aan juweliers

Het is voor juweliers nog steeds mogelijk om het label 2014 te behalen

Geïnteresseerde juweliers kunnen ook deelnemen aan een infosessie. Op de agenda staat: het hoe en waarom van het label, de criteria en hoe deze aan te tonen. De infosessie vindt plaats op woensdag 5 februari om 18 uur in de gebouwen van AWDC, Hovenierstraat 22, 2018 Antwerpen. 

Deel deze pagina: